Martin Falk ny assisterande tränare i herrlaget

Publicerad 04 juli 2023 i Herr,Nyheter

Föreningen förstärker herrlagets ledarstab med Martin Falk i rollen som assisterande tränare. Martin Falk har avslutat en anställning hos AIK för att med omedelbar verkan ansluta till Malmö FF.

Martin Falk valde att våren 2016 avsluta en framgångsrik bandykarriär för att istället satsa på en tränarroll inom fotbollen. Karriären som fotbollstränare inleddes som ungdomstränare för Sandvikens IF P16-lag samt som videoanalytiker åt herrlaget i division 2 – som samma år vann serien.

Inför säsongen 2022 värvades Martin Falk till AIK:s ledarstab i rollen som assisterande tränare åt herrlaget. 28-åringen hade innan dess hunnit med att bland annat vara huvudtränare för Sandvikens IF i division 1 samt för AIK:s P16-lag. I AIK:s herrlag har han jobbat som assisterande tränare under Bartosz Grzelak, Henok Goitom och Andreas Brännström.

Nu står det klart att Martin Falk blir en del av Malmö FF:s tränarstab under ledning av Henrik Rydström. Han gör sin första träning med laget på onsdag.

Daniel Andersson, Sportchef

– Sedan Nikola lämnade har vi letat efter en ersättare. Martin är en tränare vi har hört mycket gott om och som passar väl in i den profilen vi söker. Vi får in en väldigt ambitiös och kunnig tränare som kommer bli ett utmärkt komplement till vår nuvarande ledarstab.

Martin Falk

– Jag är först och främst extremt stolt över att komma till Malmö FF och att få jobba med Henrik Rydström och den övriga staben. Det känns som en väldigt inspirerande uppgift. Jag ser fram emot att träffa spelarna imorgon på första träningspasset och även supportrarna på söndag, det ska bli väldigt kul att komma igång.

huvudpartners

officiella partners