Markus Rosenberg: ”Underbart att vara i final”

Publicerad 19 mars 2016 i Nyheter

Markus Rosenberg inledde vändningen mot Kalmar FF med att säkert sätta en straff. Minuterna senare stod han även för ledningsmålet. 

Markus Rosenberg blev med sina två mål en av de stora matchvinnarna i segern mot Kalmar FF i semifinalen av Svenska Cupen. Efter matchen var han nöjd med hur laget tog sig an andra halvlek. 

– Vi var förberedda på att de skulle försöka hitta in bakom vår backlinje. De är duktiga på det. Vi ville försöka stoppa dem från att nå in med passningar, men vi hade lite problem med det i första. Vi kom inte riktigt upp i den standarden vi vill.

– I andra halvlek spelar vi bättre. Då klev vi ut och höjde oss ett snäpp och ökade aggressiviteten. Vi spelar väldigt bra offensivt och pressar på. Vid målen vinner vi bollen högt upp i planen, säger Rosenberg.

Att laget hamnade i ett tidigt underläge var inget som oroade Rosenberg.

– Vi har legat under och vänt två gånger innan. Det kändes lugnt i halvtid. Det var mest irriterande att vi inte lyckades komma upp i den standard vi vill hålla och var så aggressiva som vi vill vara. I andra halvlek höjer vi oss. Vi är mer aggressiva och vågar gå framåt mer för att vinna boll högt.

– Vår spelstil gör så att motståndarna får jaga mycket boll. Överlag så har vi mycket boll och då blir motståndarna trötta mot slutet, säger Rosenberg.

Efter matchen var Rosenberg mest av allt nöjd över att vara i final. 

– Det känns underbart att vi är i final. Alla vet hur viktig cupen är för oss i år så det var skönt att vi kunde vända matchen och ta oss dit, säger Rosenberg.  

huvudpartners

officiella partners