Markus Rosenberg lagkapten resten av säsongen

Publicerad 01 juli 2014

Efter gårdagens tråkiga skadebesked har Malmö FF utsett Markus Rosenberg att under resten av säsongen ta över Guillermo Molins roll som lagkapten på planen.

Åge Hareide

I den situation vi har hamnat, där vi inte har tillgång till Gische på plan, är Markus en bra ersättare med sin stora internationella erfarenhet. Han är en naturlig ledare och en genuin Malmökille som har gjort väldigt bra ifrån sig efter återkomsten till Malmö FF, inte bara på plan utan även i gruppen.

Markus Rosenberg
Det är en speciell situation. När det väl har sjunkit in är det klart att det kommer att finnas en stolthet över att vara kapten för MFF som är klubben i mitt hjärta, men just nu tänker jag mer på Gische. Jag ser det som att jag är kapten för tillfället medan Gische kör sin rehab och kommer tillbaka starkare än någonsin. Vi kommer att vara två kaptener, bara en på planen men två vid sidan om och i omklädningsrummet.

Erfarenhet är en viktig egenskap som kapten, så mina år i utlandet och i landslaget kommer till nytta i den här rollen. Jag är inte den som står och skriker och driver på men jag är en av dem som kanske har tagit ett lite större ansvar för att få i gång laget och snacket och det är naturligt som gammal spelare i ett yngre lag.