Markus Rosenberg förlänger kontraktet med Malmö FF

Publicerad 09 november 2018 i Nyheter

Malmö FF är glada att presentera att Markus Rosenberg har förlängt kontraktet till och med 2019!

Sedan sin återkomst till MFF inför säsongen 2014 har Markus Rosenberg varit starkt bidragande till föreningens stora framgångar, som bland annat innefattat tre SM-guld och två gruppspel i UEFA Champions League. För ett år sedan valde han att förlänga kontraktet över vad som var tänkt att bli en sista säsong i moderklubben.

Under 2018 har kaptenen lett laget till gruppspel i UEFA Europa League och stått för 12 mål och 6 målgivande passningar i Allsvenskan – hans bästa notering sedan 2014.

Och nu är det klart att det sista kapitlet i hans karriär i MFF ännu inte är skrivet.

Det nya kontraktet betyder att vi får se Markus Rosenberg i den himmelsblå tröjan även 2019.

Markus Rosenberg
– Den här tiden i MFF har varit en fantastisk period i min fotbollskarriär. Man hade aldrig kunnat drömma om de här framgångarna och att det skulle funka så bra på planen i så många år. Det är härligt att folk uppskattar det jag gör och att många vill att jag ska fortsätta.

– Fram till sommaren var det ingen kanonprestation från mig eller laget. Men därefter har det känts väldigt bra. Och det har egentligen inte så mycket med resultat och poäng att göra, utan mycket om det mentala, om jag brinner för det och hur kroppen känns. Om vi går vidare i Europa League och når en Europaplats i Allsvenskan är det positivt men inte avgörande.

– Jag hittar inte någon anledning att sluta. Familjen vill att jag fortsätter, kroppen håller fortfarande och jag brinner för fotboll och för MFF. I slutändan var det egentligen ett ganska enkelt beslut.

Daniel Andersson, sportchef Malmö FF
– Markus Rosenberg har gjort en väldigt bra säsong och verkligen visat att han är på den absolut högsta nivån i Sverige.  Han levererar match efter match och kan spela mycket trots ett tätt matchande. Han har varit mycket betydelsefull för oss i år.– Det känns fantastiskt att han har förlängt. Han har varit vår viktigaste spelare sedan han kom hem, både på och utanför planen. Han visar vägen genom sin kravställning, attityd och professionalism. Det är enormt viktigt för klubben att ha kvar honom ett år till.

huvudpartners

officiella partners