Markus Rosenberg förlänger kontraktet med ett år

Publicerad 08 september 2017 i Nyheter

Malmö FF är glada att presentera att föreningens lagkapten Markus Rosenberg har förlängt kontraktet till och med 2018.

Markus Rosenberg återvände till Malmö FF 2014 med ambitionen att vinna titlar och spela i Europa med föreningen han började spela i vid fem års ålder. Första året efter återkomsten ledde till SM-guld och spel i Champions League. Andra året ledde på nytt till Champions League och tredje året till MFF:s nittonde SM-guld. Markus Rosenberg har varit en centralgestalt i dessa framgångar.

Ambitionen om att vinna fler titlar och nå framgångar i Europa är fortsatt stark och därför väljer Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg att fortsätta ett år till. Vi ser fram emot ännu ett år i den himmelsblå tröjan.

Daniel Andersson, sportchef Malmö FF:

– Att Markus förlänger sin fotbollskarriär med ett år är oerhört glädjande för alla med himmelsblått hjärta. På planen håller han fortfarande hög klass och vid sidan av planen är han i sin roll som kapten en ledare och ett stort föredöme.

– När Markus kom hem till Malmö FF 2014 satte han direkt standarden. Han ställer höga krav på sin omgivning, får andra att lyfta sig och visar vägen när det verkligen behövs. I de avgörande ögonblicken håller han högsta klass. Rutinen han hade med sig från utlandet och landslaget var avgörande för att vi skulle ta oss till Champions League två år i rad.

Markus Rosenberg:

– I slutändan var beslutet enkelt. Det viktiga är att jag känner att jag bidrar och jag brinner för att spela i Malmö FF ett år till. Att spela fotboll är fortfarande det bästa som finns och jag ser alltid fram emot att komma till träningen. Hur jag än funderade hittade jag inga anledningar till att sluta.– Det är här jag är uppväxt. Jag hade en fantastisk barndom, men vi flyttade en del och då blev MFF och Stadionområdet min fasta punkt. Den här föreningen är som en stor familj. Kärleken som supportrarna känner, känner jag likadant. Jag har sett MFF utvecklas och jag känner mig delaktig i framgångarna. Nu vill jag fokusera på att spela ett sista år och det finns mycket att spela om med Allsvenskan, cupen och förhoppningsvis spel i Europa.

huvudpartners

officiella partners