Markus Björkqvist lånas ut till Utsiktens BK

Publicerad 27 januari 2022 i Herr,Nyheter

Malmö FF och superettanklubben Utsiktens BK är överens om ett säsongslångt lån för Markus Björkqvist.

Markus Björkqvist under matchen mot Onsala i Svenska Cupen.

Markus Björkqvist började spela fotboll i Bara GIF och tog klivet till Malmö FF som elvaåring. Efter en vända i Husie IF kom han tillbaka till MFF när han var 15 år.

Två år senare fick Markus Björkqvist tävlingsdebutera i MFF-tröjan när han under våren 2021 byttes in i en gruppspelsmatch i Svenska Cupen. Bara några månader senare skrev Björkqvist på sitt första A-lagskontrakt och i juli samma år fick mittfältaren också göra sin allsvenska debut när han stod för ett inhopp i 2–0-segern mot Mjällby AIF.

Andreas Georgson, sportchef

– Markus har klarat steget till seniorfotboll träningsmässigt och behöver nu regelbunden speltid på seniornivå. Vi bedömer att förutsättningarna för det är bra i Utsikten och ser fram emot att följa hans utveckling i Superettan under 2022.

Markus Björkqvist

– Det här var det bästa som kunde hända mig just nu. Konkurrensen i MFF är stentuff och jag är glad över att vi kunde hitta den här lösningen. Jag ser fram emot att samla på mig erfarenhet av seniorfotboll men också att få spela regelbundet. Det kommer gynna mig i min utveckling och jag hoppas att komma tillbaka till Malmö FF som en bättre och klokare fotbollsspelare.

huvudpartners

officiella partners