Marko Johanssons lån till Trelleborgs FF förlängs

Publicerad 30 oktober 2017 i Nyheter

Den 19-årige målvakten Marko Johansson kommer att vara fortsatt utlånad till Trelleborgs FF nästa säsong. Det nya låneavtalet sträcker sig över hela 2018.

Marko Johanssons fotbollskarriär inleddes i moderklubben Malmö FF när han började i föreningens fotbollsskola vid fyra års ålder. Han skrev på A-kontrakt med MFF i juli 2016, men gjorde sin debut redan året innan när han blott 16 år gammal hoppade in och höll nollan i Champions League-kvalet borta mot litauiska FK Žalgiris Vilnius.

Årets säsong har Marko Johansson spenderat i Trelleborgs FF i Superettan, där han har startat samtliga seriematcher och samlat på sig värdefull erfarenhet mellan stolparna.

Nu står det klart att lånet till Trelleborgs FF förlängs över nästa säsong.

Daniel Andersson, sportchef Malmö FF:

– Marko har tagit stora steg i sin utveckling under året med regelbundet speltid i seniorfotbollen. Han visar en stabilitet i sitt spel och med det har hans självförtroende vuxit. Det känns bra att han får bygga vidare på den vägen nästa säsong. Dessutom fortsätter hans nära samarbete med Jonnie Fedel som är i båda klubbarna som målvaktstränare.

Marko Johansson:

– Jag vill spela seniorfotboll och under året har jag lyckats i konkurrensen om målvaktsplatsen i Trelleborg. Det har gjort att jag har växt både på och utanför plan. Jag vet mer om vad som krävs av mig som fotbollsspelare. Att vara kvar i Trelleborg ett år till gläder mig. Jag kommer att bli både starkare och reaktionssnabbare. Det kommer att bli en helt annan Marko.

huvudpartners

officiella partners