Marko Johanssons fina ord till Dahlin

Publicerad 05 november 2020 i Herr,Nyheter

Vid seger mot IK Sirius kan Marko Johansson titulera sig svensk mästare med Malmö FF. Då lovordar han sin skadade målvaktskollega Johan Dahlin.
– Vinner vi på söndag är det för honom, säger Marko.

Marko Johansson lånades inför säsongen ut till Mjällby AIF – men efter knappt halva säsongen och åtta allsvenska matcher för blekingarna kallades Johansson tillbaka till MFF.

– När jag kom hit skulle vi sikta på guldet och mitt mål var att komma in i laget så bra som möjligt. Jag hade inte en tanke på att spela varje match, utan jag ville komma tillbaka och utveckla de bitarna som Jonnie och de andra ledarna jobbar med, säger Marko Johansson.

Det är bara några dagar kvar tills Malmö FF möter IK Sirius på Eleda Stadion. Seger mot Uppsalalaget och ligatiteln är bärgad för MFF.

– Jag känner att jag har en stor delaktighet i det, då jag är lagets sista utpost och tycker att jag har svarat för en bra säsong, säger målvakten, som gjort tolv allsvenska matcher för MFF under hösten och hållit fyra nollor i Johan Dahlins frånvaro.

Det var i mitten av oktober som Dahlin tvingades till operation. Nu vill Marko Johansson vinna Allsvenskan med Malmö FF – för Johans skull.

– Jag kommer att skriva till Johan att ”det här är för dig”. Jag tog över som etta efter att Johan skadat sig och vinner vi på söndag är det för honom. Jag vet att han vill vara där jag är just nu och han hade förtjänat att spela resten av matcherna och vinna ett SM-guld, säger Marko Johansson ödmjukt.

Motståndaren IK Sirius och deras offensiva spelare då? Nja, Marko Johansson säger sig ha god koll på gästande lag och fokuserar på vad han och utespelarna presterar.

– Vi går igenom hur de spelar och hur de kommer till sina målchanser. Annars handlar det för mig om att hjälpa backlinjen att göra det jobb de ska göra. Och såklart rädda bollarna.

huvudpartners

officiella partners