Marko Johansson lånas ut till Trelleborgs FF

Publicerad 13 januari 2017 i Nyheter

Marko Johansson lånas ut till Trelleborgs FF med omedelbar verkan. Låneavtalet sträcker sig över säsongen 2017.

18-årige målvakten Marko Johansson gjorde A-lagsdebut för Malmö FF blott 16 år gammal när han fick hoppa in i Champions League-kvalet borta mot FK Žalgiris Vilnius. Den gångna säsongen var Marko Johansson en viktig pjäs i MFF:s lag som vann U19-Allsvenskan och han har även spelat en del matcher i U21.

Säsongen 2017 kommer Marko Johansson att spendera i Trelleborgs FF.

– Det här är en bra lösning för alla parter. Marko har varit uppe och tränat med MFF:s A-trupp i två år och tar jämna kliv uppåt. Nu hoppas vi att han ska ta ytterligare kliv och konkurrera om en plats i TFF:s A-lag. Tar han en plats i Superettan kommer det att stärka hans utveckling, säger Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF.

Malmö FF har sedan tidigare ett samarbetsavtal med Trelleborgs FF som gör det möjligt för spelare att träna med och spela matcher för båda föreningarna. I ett sådant avtal är spelaren dock inte tillgänglig i UEFA-matcher.

Därför har Malmö FF och Trelleborgs FF kommit överens om ett permanent säsongslån för Marko Johansson. Skulle han behövas igen i Malmö FF i sommar finns möjligheten att avsluta lånet och kalla tillbaka honom.– Men allas utgångspunkt är att han ska spendera hela säsongen i TFF, säger Daniel Andersson.

Marko Johansson gör sin första träning med Trelleborgs FF redan i eftermiddag.

– Jag känner att det här är ett bra steg för mig. Om jag får spela ett år i Superettan är jag väl förberedd för att komma tillbaka och konkurrera om platserna i Malmö FF, säger Marko Johansson.

huvudpartners

officiella partners