Marko Johansson lånas ut till Mjällby AIF

Publicerad 08 januari 2020 i Nyheter

Malmö FF och Mjällby AIF är överens om ett säsonglångt lån för målvakten Marko Johansson.

Marko Johansson är en egen produkt som började i MFF:s fotbollsskola vid fyra års ålder. Han debuterade i A-laget redan som 16-åring när han hoppade in och höll nollan i Champions League-kvalet mot litauiska FK Žalgiris Vilnius år 2015.

Målvakten har under de tre senaste säsongerna varit utlånad till Trelleborgs FF och GAIS. Säsongen 2020 kommer Marko Johansson att tillhöra Mjällby AIF som föregående säsong tog steget upp till Allsvenskan. Låneavtalet sträcker sig över hela året och börjar gälla med omedelbar verkan.

Daniel Andersson

– Vi är väldigt nöjda med Markos utveckling i GAIS. Trots att han är ung har han redan hunnit samla på sig en hel del rutin under sina utlåningar. Det är viktigt som målvakt.

– Det här är en bra lösning för alla parter att Marko återigen får värdefull speltid och denna gången i en allsvensk klubb.

Marko Johansson

– Det känns jättebra. Jag hade ett bra år i GAIS där jag fick ta mycket ansvar och utvecklades som målvakt. Nu är jag tillbaka i Allsvenskan och det ska bli roligt att få spela på den högsta nivån igen.

– Mitt mål är att spela så mycket som möjligt och hjälpa Mjällby att etablera sig i Allsvenskan. I ett längre perspektiv vill jag komma tillbaka till MFF igen och konkurrera om en startplats.

huvudpartners

officiella partners