Marko Johansson lämnar Malmö FF för Hamburger SV

Publicerad 11 augusti 2021 i Herr,Nyheter

Malmö FF och Hamburger SV är överens om en övergång för Marko Johansson. Övergången träder i kraft med omedelbar verkan.

Marko Johansson började i MFF:s fotbollsskola vid fyra års ålder och efter spel i föreningens ungdomslag skrev han på ett A-lagskontrakt år 2015. Han gjorde seniordebut som 16-åring när han hoppade in och höll nollan i kvalet till UEFA Champions League.

Under sommaren 2020 hämtades Marko Johansson hem i förtid från ett lån i Mjällby AIF och vaktade målet under stora delar av guldsäsongen 2020. Totalt blev det 26 framträdanden i MFF-tröjan för den egenfostrade målvakten.

Malmö FF tackar Marko för sina 18 år som MFF-spelare och önskar ett stort lycka till framöver!

Daniel Andersson, sportchef

– Det känns lite vemodigt. Marko har varit här från att han var liten och har gjort en fin resa hos oss. Han har kämpat hårt med utlåningar och fick äntligen stå i mål för oss under förra säsongen, och att han fick kröna det med ett SM-guld var fint. Nu har han möjlighet att gå vidare i karriären och då vill vi inte stå i vägen. Vi kommer att hålla kontakten med Marko och följa honom i hans vidare karriär.

Marko Johansson

– Det är blandade känslor. Jag har varit i MFF sedan jag var fyra år gammal och kom upp i A-laget när jag var 15. Det är jobbigt att lämna klubben som man har växt upp i och upplevt så mycket med, men så är fotbollslivet och nu är det dags för ett nytt steg i karriären.

– Min resa går nu vidare mot Tyskland där nya utmaningar väntar. Och det är en resa som jag aldrig hade kunnat göra utan MFF. Så det är med sorg i hjärtat och tårar i ögonen jag lämnar mitt älskade Malmö FF för denna gången.

huvudpartners

officiella partners