Marko Johansson återvänder till Malmö FF

Publicerad 28 juli 2020 i Herr,Nyheter

21-årige målvakten Marko Johansson återvänder till Malmö FF i förtid från sin utlåning till Mjällby AIF.

Marko Johansson är en egen produkt som började i MFF:s fotbollsskola vid fyra års ålder. Han debuterade i A-laget redan som 16-åring när han hoppade in och höll nollan i Champions League-kvalet mot litauiska FK Žalgiris Vilnius år 2015.

Målvakten har varit utlånad till Trelleborgs FF och GAIS och den nuvarande säsongen till Mjällby AIF. Nu avslutas lånet i förtid och Marko Johansson återvänder till Malmö FF med omedelbar verkan.

Marko Johansson gjorde sin första träning med MFF idag och han är spelklar från och med att transferfönstret öppnar den 29 juli.

Daniel Andersson, sportchef:

– Marko har gjort bra matcher i Mjällby och vi vet sedan tidigare att han håller en hög nivå. Dessutom har han samlat på sig mycket rutin trots sin unga ålder. Han ville själv återvända och det passar oss bra med tanke på att Dusan Melichárek har dragits med en del skadebekymmer. Vi är nöjda med att ha Marko tillbaka som kommer bli ett härligt tillskott till laget.

Marko Johansson:

– Det känns jättebra. De senaste åren har jag fått spela regelbundet i både Allsvenskan och Superettan och jag varit utlånad flera gånger för att kunna samla på mig rutin, komma tillbaka och vara redo. Jag trivdes inte fullt ut med min situation i Mjällby eftersom det varit en del rotation på målvaktsposten. Nu ser jag fram emot att vara i MFF igen och ge allt här.

Om att han är uttagningsbar direkt till finalen i Svenska Cupen:

– Det är sådana matcher man lever för. Att få vara med och vinna cupen direkt skulle inte vara fel.

huvudpartners

officiella partners