Marcus Antonsson och Linus Borgström lämnar MFF

Publicerad 20 december 2021 i Herr,Nyheter

Marcus Antonsson och Linus Borgström lämnar Malmö FF i samband med att deras kontrakt med föreningen nu går ut.

Marcus Antonsson kom till MFF sommaren 2018 och stod för 13 mål under höstsäsongen. Med sitt avgörande mål i bortamatchen mot Besiktas JK bidrog han i högsta grad till det historiska avancemanget till UEFA Europa Leagues slutspel.

Säsongen 2019 och 2020 gjorde han sju mål på 34 seriematcher innan han under hösten 2020 lånades ut till norska Stabæk. Under den allsvenska säsongen 2021 var han utlånad till Halmstads BK där han med sina sex mål toppade lagets interna skytteliga.

– Marcus gjorde omedelbar succé när han kom. Han bidrog starkt till framgångarna i Europa League men föll sedan av olika anledningar ur laget. Vi känner att vi har andra intressanta spelare på den positionen och väljer att inte erbjuda ett nytt avtal. Det är en jättefin kille som alltid sätter laget främst och det ska bli kul att följa honom framöver, säger Daniel Andersson, sportchef Malmö FF.

Linus Borgström kom till Malmö FF som 13-åring från BK Höllviken. Han gjorde sin A-lagsdebut för MFF när han spelade från start i en träningsmatch mot IFK Malmö i januari 2020 och skrev på A-kontrakt med föreningen kort därpå.

Under 2021 var han utlånad till Falkenbergs FF, där han stod för 25 framträdanden i Superettan.

– Linus har gjort det bra i Falkenberg men i konkurrens med andra erbjuder vi inte honom ett nytt avtal. Det är en fantastisk kille som varit med hela vägen från ungdomsverksamheten. Han kommer säkert ha en fin karriär men just nu har vi inte riktigt plats för honom, säger Daniel Andersson.

Malmö FF tackar spelarna för deras insatser för föreningen och önskar dem lycka till i den fortsatta karriären!

huvudpartners

officiella partners