Marcus Antonsson lånas ut till Stabæk

Publicerad 01 oktober 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF och norska Stabæk Fotball är överens om en utlåning för Marcus Antonsson. Avtalet gäller säsongen ut.

Den 29-årige anfallaren kom till Malmö FF från Leeds United FC sommaren 2018 och gjorde snabbt avtryck i den himmelsblå tröjan. Med 13 mål på ett knappt halvår var han en viktig kugge i laget som nådde avancemang i UEFA Europa League och extra minnesvärt var det avgörande målet i bortamatchen mot Besiktas JK.

Säsongen därpå figurerade Marcus Antonsson i 26 allsvenska matcher och noterades för sex mål. Under 2020 har speltiden varit mer begränsad för Antonsson och nu står det klart att anfallaren lånas ut till Stabæk under resten av året.

Daniel Andersson, sportchef

– Marcus har varit utanför truppen på sistone och det är naturligtvis en situation som ingen av oss tycker är bra. Han har visat tidigare att han håller en hög nivå och med speltid resten av året hoppas vi att han kan komma tillbaka och konkurrera här nästa säsong. Stabæk har visat ett stort intresse för Marcus och har ett spelsätt som passar honom. Båda parter kände att det här var en bra lösning.

Marcus Antonsson

– Det har varit en svår situation för mig. Jag trivs väldigt bra i MFF men som fotbollsspelare måste man spela matcher och i Stabæk kommer jag få möjlighet att göra det. Just nu är det här bäst för alla parter.

– Nu är det ungefär tio matcher kvar av säsongen så jag siktar på att göra det bra i Norge och sedan komma tillbaka till Malmö nästa säsong. Till sist vill jag önska mina lagkamrater ett stort lycka till på torsdag och resten av säsongen!

huvudpartners

officiella partners