Marcus Antonsson lånas ut till Halmstads BK

Publicerad 11 mars 2021 i Herr,Nyheter

Malmö FF och Halmstads BK är överens om ett säsongslångt lån för Marcus Antonsson.

Marcus Antonsson anslöt till föreningen under sommaren 2018 och var med sina 13 mål en viktig kugge i laget under höstsäsongen. Med sitt avgörande mål i bortamatchen mot Besiktas JK bidrog han i högsta grad till det historiska avancemanget till UEFA Europa Leagues slutspel.

Säsongen 2019 och 2020 noterades Marcus Antonsson för sju mål på 34 allsvenska matcher innan han under hösten 2020 lånades ut till norska Stabæk. Nu står det klart att anfallaren kommer att tillbringa året på lån i Halmstads BK.

Daniel Andersson

– Den här möjligheten kom upp och Marcus kände att han ville ta den samtidigt som vi tycker vi har bra täckning på anfallspositionerna. Alla känner till Marcus kapacitet och vi kommer att följa honom noggrant i Halmstad och sedan utvärdera situationen efter det.

Marcus Antonsson

– Jag har funderat noga över detta. På många sätt hade jag gärna stannat här i Malmö men jag känner helt enkelt att jag har större chans till kontinuerlig speltid i Halmstad. Jag är i en fas i min karriär då jag behöver det och det har hela tiden funnits en förståelse från klubben och tränaren kring det. Så det är inga hard feelings över huvud taget.

– Min tid här i Malmö har varit fantastisk, det har varit den bästa tiden i min karriär. Särskilt det första halvåret 2018. Det har gått en lång tid utan att få spela inför supportrarna här inne, det känns tråkigt att inte kunna göra det i år heller. Jag önskar alla spelare, ledare och supportrar allt det bästa inför säsongen.

huvudpartners

officiella partners