Malmö vann svettig match med 0-3

Publicerad 07 april 2014

Bortamatchen mot IFK Göteborg blev en match med två ansikten där Malmö FF slutligen stod som segrare.

Malmö FF tog tag i taktpinnen direkt och redan i den sjunde minuten kunde Guillermo Molins ropa ut sin målglädje. Miiko Albornoz spelade fram Molins ute på högerkanten som tog sig in centralt innan han böjde in bollen intill Alvbåges högra stolpe.

Efter målet dominerade MFF med sitt snabba kortpassningsspel samtidigt som IFK hade svårt att få tag på bollen.

Efter matchens 20 inledande minuter började IFK Göteborg komma in allt mer och skapade några heta målchanser. Då slog Markus Rosenberg en boll på djupet till Guillermo Molins som ensam med Alvbåge valde att chippa in bollen i den 25:e minuten. Efter detta fanns det bara ett lag på banan. IFK Göteborg försökte spela upp bollen på sina kvicka yttrar men MFFs backlinje lyckades avväpna gång på gång.

I den andra halvleken kom IFK Göteborg ut som ett helt nytt lag som skapade ett flertal farliga målchanser. Det som inte fungerade i den första halvleken för hemmalaget gav nu frukt när de spelade längre bollar bakom MFFs backlinje som Söder, Vibe och Larsson sprang vilt på. På det centrala mittfältet vann Haglund och Johansson duellerna mot Halsti och just därför valde Åge Hareide att sätta in Erik Johansson.

Efter bytet började MFF vinna tillbaka mittfältet och undertiden som IFK Göteborg satsade allting framåt gick MFF på kontring där Magnus Eriksson efter en läcker vridning lyckades få bort sin försvarare och kunde sedan spela en fri Markus Rosenberg som enkelt kunde trycka in 0-3 som även blev matchens slutresultat.