Malmö Trophy har startat – MFF mot Real Madrid i kväll

Publicerad 07 juni 2024 i Nyheter,Ungdom

Europas bästa turnering för 15-åringar har inletts på Stadionområdet. Missa inte när MFF:s F15 i kväll möter Lyon och P15 tar sig an Real Madrid.

Förra året avgjordes den första upplagan av Malmö Trophy. Målet med turneringen är att locka några av Europas allra mest framgångsrika akademier till Malmö och ge MFF:s 15-årslag på så väl flick- som pojksidan möjlighet att på hemmaplan mäta sig med de bästa.

De första titlarna bärgades av kroatiska Dinamo Zagreb på pojksidan och av norska Oslo DFF på flicksidan. Oslo DFF besegrade Malmö FF i finalen medan Dinamo Zagreb vann efter straffsparkar mot grekiska PAOK.

På fredagen drog Malmö Trophy 2024 i gång och det är ännu en gång ett riktigt starkt startfält som samlats i Malmö. På fredagkvällen ställs Malmö FF:s båda lag mot högkvalificerad motstånd när flicklaget 19.10 tar sig an franska storklubben Lyon och pojklaget 20.10 möter spanska Real Madrid.

– Våra killar och tjejer och tränare är väldigt entusiastiska och ser fram emot att mäta sig med ett sånt toppmotstånd. Det är en otrolig inspiration för dem, säger Per Ågren, sportchef i MFF Ungdom.

Bland deltagarna i turneringen – som även i år genomförs i samarbete med We Love Football –  märks också Arsenal FC, Lyon, Real Madrid, Sporting CP och Dinamo Zagreb.

För spelschema och resultat, köp av biljetter eller för att komma till sajten där samtliga matcher direktsänds – tryck på länkarna nedan.

spelschema & resultat

köp biljett

Streama Malmö trophy

huvudpartners

officiella partners