Malmö FF:s U21 slog BK Häcken

Publicerad 03 oktober 2012

Malmö FF:s U21 åkte igår upp till Tuvevallen för att ta sig an BK Häcken. Med ett effektivt anfallsspel lyckades Di blåe göra fyra mål och endast släppa in ett och är nu klara för kvartsfinal i U21-slutspelet.

– Vi var riktigt bra. Det var en av de bättre U21-matcherna vi spelat i år. Vi var bra och solida i defensiven där vi släppte till väldigt lite, samtidigt som vi skapade bra med målchanser och spelade det spelet som vi vill spela. Oavsett om det var rättvist eller inte så var vi effektiva och bra i de avgörande lägena med bra kvalité, berättar Patrick Winqvist som är ansvarig för MFF:s U21.

Under andra delen av första halvleken var det Häcken som ägde mycket boll men Patrick Winqvist tycker att MFF var bra och kompakta i försvarsspelet och släppte till väldigt lite.

Trots att MFF gick in i halvtidsvilan med en tvåmålsledning gjorde laget några mindre taktiska förändringar med hopp om att kunna pressa Häcken högre upp i banan. Ett taktisktingrepp som fick liten effekt då Häcken kom ut till den andra halvleken med ett annat spelsätt än det dem spelade i första.

I början på den andra halvleken kom MFF runt på kanten och spelarde in bollen till Filip Stenström som blev nerdragen i straffområdet. Amin Nazari stegade upp och placerade in 3-0 till Malmö.

I Häckens slutforcering lyckades de göra 1-3 och började jobba sig in i matchen.

– Det var några trötta spelare hos oss och då kanske man inte gör så genomtänkta beslut så vi tappade lite boll. Men de riktigt heta chanserna för Häckens del uteblev och vi kunde kontra in 1-4 istället.
– Vi fick matchen dit vi ville. Vi försvarade oss bra. Vi tog bollen ställde om bra och utnyttjade våra chanser. Sen är vi stabila i vårt försvarsspel.

Ni slog även Falkenberg med 4-1, hur kommer det sig att ni göra så många mål?
– Vi har en liten annan tyngd framåt än vad vi har haft vissa matcher nu när vi spelar med lite mer rutinerade spelare. Sen gör även de yngre killarna en bra insats. Vi har haft bra utdelning rent generellt de senaste matcherna så framåt har vi inte haft några problem.

På tisdag spelas den sista matchen i gruppen hemma mot Syrianska, vad tror du om den matchen?
– Vi vill vinna gruppen för att få hemmafavör i kvartsfinalen. Nu när vi gjort två bra matcher så vill vi såklart avsluta med en vinst.