Malmö FF vidare i Svenska cupen

Publicerad 15 mars 2014

Malmö FF är klara för kvartsfinal i Svenska cupen efter att laget slagit Hammarby IF med 3-2 och därmed placerat sig överst i grupp 1. Matchen spelades inne på Malmö Stadion där den något ojämna gräsmattan tillsammans med den hårda vinden gjorde att det blev mer kamp än finspel.

Det var en mäktig stämning inne på Malmö Stadion när domaren blåste igång gruppfinalen mellan Malmö FF och Hammarby IF. Den ojämna planen och den hårda vinden gjorde att bägge lagen hade svårt att få kontroll på bollen och det dröjde cirka 10 minuter innan MFF kunde få igång något riktigt spel. Att det var ett Superettanlag mot ett Allsvensktlag syntes ganska snabbt då Hammarby slarvade en del och gav bort många enkla bollar till Malmö FF.

1-0 var just ett sådant när Malmö FF slog in bollen i Hammarbys straffområde och bortalaget hade svårt att rensa undan. Istället damp bollen ner framför fötterna på en av försäsongens bästa spelare, Emil Forsberg, som dundrade in ledningsmålet.

2-0 stavades slarv och rutin. Guillermo Molins väggspelade med Magnus Eriksson på sin högerkant och slog sedan en lång boll på djupet till Markus Rosenberg. Hammarbys målvakt var först ute men han gjorde det inte bättre än att rensa bollen rakt på Rosenberg och bollen gick i en lång båge mot mål. Där väntade en bajenförsvarare på att bollen skulle komma ner för att sedan rensa men med list och rutin knuffade Mackan undan honom och kunde enkelt peta in 2-0.

Precis innan halvtidsvilan tvingades Ricardinho att byta och in kom Mahmut Özen som tog högerbackspositionen och Albornoz flyttade över till vänsterkanten.

Fem minuter in i den andra halvleken pekade domaren på straffpunkten efter att Markus Rosenberg gått ner i en närkamp. Guillermo Molins, som inte slagit en straff i tävlingssammanhang sen straffmissen mot England i U21 Em 2009, stegade upp och chippade retfullt in 3-0.

Strax efter detta tvingades även Markus Rosenberg att utgå med en känning i knäet och in kom Simon Thern.

Därefter hade MFF kontroll på matchen och borde bara ha spelat av tiden. Istället fick Molins se det röda kortet efter att han onödigt sparkat ner sin motståndare.

Med en man mindre hade Malmö FF svårt att få till några längre anfall och Hammarby IF bjöds in i matchen.

I den 75:e minuten gick Hammarby-spelaren Haddad ner på MFFs kortlinje och tråcklade sig igenom backlinjen innan han placerade in 3-1 mellan Olsens ben.

Ännu mer nervöst blev det efter att Hammarby nickat in 3-2 i den 89:onde minuten men MFF lyckades spela av matchen och kan därmed titulera sig gruppetta.

8276 personer hade tagit sig till Malmö Stadion vilket är ett nytt rekord i det nya upplägget av Svenska cupen. Fantastiskt roligt!

Klockan 08.45 på måndag lottas kvartsfinalerna i SVTs sportsändning och all information om den kommande kvartsfinalen kommer att finnas på MFF.se strax efter det.