Malmö FF tog tre poäng i Örebro

Publicerad 16 april 2014

Hemmalaget började bäst trots detta var det Malmö FF som tog ledningen efter drygt 30 minuters spel. Markus Rosenberg fick bollen långt ute på högerkanten och tog sig ner mot kortlinjen innan han höjde blicken och slog ett perfekt inlägg mot den bortre stolpen där Guillermo Molins mötte upp och enkelt tryckte in 0-1.

Efter ledningsmålet tog sig Malmö  in i matchen mer och mer och hade chanser att utöka ledningen men 0-1 stod sig halvleken ut.

Pontus Jansson gjorde sedan 0-2 efter fint förarbete av Guillermo Molins. MFFs lagkapten tog ner en långboll till vänster i straffområdet, vände upp och spelade in bollen centralt i straffområdet dit Pontus Jansson hade letat sig och kunde vinkla in 0-2.

Avslutningen blev spännande då Ahmed Yasin prickade in 1-2 efter ett långskott. När hemmalaget sedan satsade för en sista forcering spelade MFF smart och ÖSK-spelarna fick springa mycket då Malmö spelade bollen enkelt och tidsdödande.

Med kvällens vinst står Malmö FF på full pott: 12 poäng.