Malmö FF stödjer Skåne Stadsmission

Publicerad 22 oktober 2020 i MFF i Samhället,Nyheter

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Malmö FF och Skåne Stadsmission inleder samarbete för ett hållbart och medmänskligt Skåne.

Coronavirusets spridning och samhällsoron det för med sig i Sverige drabbar oss alla. Bland de värst drabbade finns redan svårt utsatta familjer och unga i samhället. Skåne Stadsmission möter dagligen människor som inte kan sätta mat på bordet, varken till sina barn eller till sig själva. Tillsammans med Stadsmissionen vill Malmö FF bidra till ett hållbart och medmänskligt Skåne.

– MFF och Skåne Stadsmission delar kärleken till Skåne och till Malmö som stad. Vi tror på den gemensamma kraften och viljan att göra samhället bättre – tillsammans. Den regionala och lokala förankringen ger oss en unik möjlighet att engagera och förändra, att stärka invånare och pusha makthavare framåt. Därför känns det fantastiskt roligt att samarbeta med Malmö FF, säger Lena Wetterskog Sjöstedt, direktor på Skåne Stadsmission.

Skåne Stadsmission arbetar för ett medmänskligare Skåne genom att erbjuda professionellt stöd, både akut och långsiktigt, till människor som lever i utsatta livssituationer. Målet är att förebygga utanförskap och stärka individers makt över sitt eget liv.

–  En av de största utmaningarna just nu är den växande matfattigdomen. Skåne Stadsmission bidrar med värme, och gemenskap, en måltid och samtal. Vi vill utnyttja den stora potentialen som finns i fotbollen som samlande kraft för ett bättre samhälle, säger Karin Heri, ansvarig för MFF i samhället.

Malmö FF och Skåne Stadsmission inleder nu ett tvåårigt samarbete som omfattar allt från informationskampanjer till klädinsamling.

Läs mer om hur du kan ge stöd eller få stöd av Skåne Stadsmission här.

HJÄLP OSS ATT HJÄLPA DE MEST UTSATTA

Lämna in kläder som du inte längre behöver i någon av våra MFF-containrar, så gör du en insats för människor i utsatthet.

huvudpartners

officiella partners