Malmö FF skriver lärlingskontrakt med Linus Borgström

Publicerad 12 mars 2020 i Herr,Nyheter,Ungdom

Malmö FF skriver lärlingskontrakt med 18-årige försvararen Linus Borgström. Avtalet sträcker sig till och med 2021.

Linus Borgström, född 16 juni 2001, började spela fotboll i Västra Ingelstad IS och tillhörde sedan BK Höllviken i några år innan han kom till MFF som 13-åring. Efter att ha avancerat genom ungdomslagen gjorde han sin A-lagsdebut när han spelade från start som högerback i 7-0-segern mot IFK Malmö i januari i år.

Sin skoltid tillbringar han på MFF:s fotbollsakademi på Eleda Stadion där han tar examen från gymnasiet i sommar.

Linus Borgström kommer att spela i tröja nummer 38. Uppflyttningen till A-laget börjar gälla med omedelbar verkan.

Daniel Andersson, sportchef:

– Linus har tränat kontinuerligt med A-truppen under året och visat att han tar steg i sin utveckling hela tiden. Han jobbar hårt och gör hela tiden sitt yttersta i varje moment för att bli så bra som möjligt. Med sin inställning är han ett föredöme för alla våra andra unga spelare.

– Som spelare är han bollskicklig, löpstark och snabb. En bra karaktär för att spela högerback, men han kan också användas som mittback.

Linus Borgström:

– Jag är stolt och glad över att skriva kontrakt med MFF. Det är det här jag har kämpat för ända sedan jag kom hit. Jag tycker att jag har gjort det bra under en längre tid och visat på träningarna att jag håller på den här nivån.

– Jag har fått en bra skolning i MFF:s ungdomsverksamhet. De vet var jag kan spela och vad de kan få ut av mig, men samtidigt också vad jag kan utveckla. Under ungdomstiden har jag spelat innermittfältare, anfallare, mittback och nu högerback. Det har gjort mig mångsidig och jag vet hur man tänker på olika positioner. Men jag känner att har hittat rätt som högerback och jag ser fram emot att göra den positionen till min.

huvudpartners

officiella partners