Malmö FF skriver A-kontrakt med Amin Sarr

Publicerad 23 april 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF är glada att meddela att 19-årige anfallaren Amin Sarr har skrivit A-kontrakt med föreningen. Avtalet sträcker sig till och med 2021.

Amin Sarr, född 11 mars 2001 i Malmö, började spela fotboll i AIF Barrikaden och fortsatte vidare i Kulladals FF, Husie IF och Trelleborgs FF innan han tog klivet till Malmö FF som 16-åring. Efter tre år i föreningen gjorde han A-lagsdebut när han byttes in i en träningsmatch mot Jönköpings Södra IF tidigare i år.

Amin Sarr har gjort sig känd som en målfarlig anfallare i ungdomsleden och gjorde i fjol 13 mål på 19 matcher i P19-Allsvenskans grundserie och slutspel. Han hann göra fyra mål på fem matcher för P19 i årets upplaga av Ligacupen innan den sköts upp till följd av coronavirusets spridning.

Han kombinerar sitt fotbollsspelande med skolgång i MFF:s akademi på Eleda Stadion där han går tredje året på gymnasiet och läser samhällsvetenskapligt program med inriktning beteendevetenskap.

Daniel Andersson, sportchef:

– Amin är en spelare med väldigt fina fysiska förutsättningar som han kompletterar med bra spelsinne och teknik. Han har tagit stora kliv den senaste tiden och det har varit härligt att se hans framsteg.

– För att hitta ett så bra upplägg som möjligt för Amins utveckling kommer han inledningsvis att dela sin tid mellan A-laget och P19.

Amin Sarr:

– Att spela för MFF har varit min dröm ända sedan jag började spela fotboll som liten. Det här är något jag har jobbat hårt för sedan jag kom hit och jag är jätteglad över att få den här chansen. Nu gäller det att fortsätta ta för sig på träningarna för att visa hur bra jag är och hur bra jag kan bli. Det är bara att köra.

huvudpartners

officiella partners