Malmö FF säljer Ismael Diawara till AIK

Publicerad 28 december 2023 i Herr,Nyheter

Det står nu klart att Malmö FF säljer Ismael Diawara till AIK. Den 29-åriga målvakten lämnar med ett år kvar på kontraktet.

Ismael Diawara kom till Malmö FF från Degerfors IF under sommaren 2021. Debuten skedde ett par veckor senare när han i Champions League-kvalets sista omgång, borta mot PKF Ludogorets, fick hoppa in efter att Johan Dahlin utgått skadad i den första halvleken. Slutresultatet, 2–1, säkrade Malmö FF:s plats i Champions Leagues gruppspel 2021/2022. Väl i gruppspelet vaktade Diawara målet för MFF i båda matcherna mot Juventus FC och i bortamatchen mot Chelsea FC.

I allsvenskan har det blivit 32 matcher för Malmö FF. Under sin tid i föreningen har den 29-årige målvakten vunnit två SM-guld och ett cupguld. I finalen av Svenska cupen 2022 spelade Diawara en avgörande roll när han räddade två av fem straffar och MFF tog sin 15:e cuptitel.

Efter säsongen 2022 förlängde Diawara sitt kontrakt med Malmö FF fram till och med säsongen 2024. Med ett år kvar på kontraktet säljer Malmö FF nu målvakten till AIK.

Tack för dina insatser i himmelsblått, Ismael!

Daniel Andersson, sportchef

– Vi tackar Ismael för den här tiden. En otroligt fin kille som alltid satt laget först. Han har stått för många avgörande insatser som bidragit till våra framgångar både nationellt och internationellt med den stora höjdpunkten i cupfinalen i Stockholm.

Ismael Diawara

– Jag är otroligt tacksam för min tid i Malmö med många sportsliga framgångar. Jag och min familj har trivts fantastiskt bra här. Jag vill passa på att tacka spelare, ledare, supportrar och alla i och runt föreningen.

huvudpartners

officiella partners