Malmö FF säljer Hugo Larsson för allsvensk rekordsumma

Publicerad 29 maj 2023 i Herr,Nyheter

Malmö FF är överens med Eintracht Frankfurt om en övergång för Hugo Larsson. Den 18-årige mittfältaren som fostrats i MFF:s akademi säljs i den största spelaraffären en svensk klubb någonsin gjort.

Hugo Larsson var 12 år gammal när han lämnade Ystads IF och anslöt till Malmö FF:s topprankade ungdomsakademi. Våren 2021 tillhörde han P17-laget men flyttades samma år upp till P19 och stod för framstående insatser i UEFA Youth League under hösten.

Seniordebuten i tävlingssammanhang kom i Svenska cupen i februari 2022 och kort därpå skrev han på sitt första A-kontrakt med föreningen. Efter att ha blivit cupmästare med MFF och fått regelbunden speltid i Allsvenskan förlängdes kontraktet redan under sommaren.

Trots sin unga ålder spelade Hugo Larsson 27 seriematcher och gjorde 13 framträdanden i Europaspelet under det stora genombrottsåret 2022. Han belönades med utmärkelsen ”Årets unga spelare” på galan Allsvenskans Stora Pris och blev uttagen till landslagets januariturné.

Den här säsongen har han varit given i startelvan och stått för ett mål och en assist under de tio inledande allsvenska matcherna.

Hugo Larssons kontrakt med Malmö FF, som sträckte sig till och med 2026, köps ut av Bundesliga-klubben Eintracht Frankfurt för en summa som innebär nytt allsvenskt transferrekord. Han kommer att vara tillgänglig för spel i vårsäsongens två avslutande matcher och lämnar Malmö FF den 1 juli.

Vi är stolta över att ännu en MFF-fostrad spelare tar steget till en av världens bästa ligor och ser fram emot att en dag kunna välkomna honom hem igen.

Till dess – lycka till, Hugo!

Daniel Andersson:

– Det här är precis vad Malmö FF handlar om. Det började med en scouting i närområdet och sedan en lång rad år av hårt jobb och god utveckling genom vår akademi, där många väldigt kompetenta ledare gjort ett fantastiskt arbete. Detta arbete togs sedan vidare i A-laget på ett fint sätt.

– I slutändan är det självklart så att Hugo Larsson ska ha störst beröm av alla. Han är en fantastisk talang och fotbollsspelare men minst lika mycket en fantastisk kille som dessutom är MFF:are in i själen.

– Vi önskar Hugo stort lycka till ute i Europa och håller så klart en nära kontakt med honom med hopp om att en dag välkomna honom tillbaka igen.

Hugo Larsson:

– Jag kom hit som en 12-åring med stora drömmar om att få uppleva det jag nu faktiskt fått vara med om. Det har inte alltid sett så ljust ut men jag fortsatte tro på det. Jag är otroligt tacksam över alla bra tränare och lagkamrater som stöttat mig de här åren. Det här är ett fint kvitto för hela föreningen.

– Jag vill hälsa våra supportrar att fortsätta göra det ni är bra på. Ni betyder allt för oss spelare. Det går inte att förklara känslan av att komma till en bortamatch och känna att man är på hemmaplan. Och att gå ut här på stadion är magiskt. Särskilt eftersom man stått där på läktaren själv.

– Jag har några veckor kvar att njuta av allt det innebär att vara MFF-spelare. Det är två matcher kvar och särskilt hemmamatchen kommer att bli speciell. Just nu känner jag bara en stor tacksamhet.

huvudpartners

officiella partners