Malmö FF – Östersunds FK 2-1

Publicerad 14 maj 2017 i Matches

Trots två utvisningar och en man mindre i större delen av matchen avgjorde MFF återigen sent när Östersunds FK besegrades med 2-1.

Vädret och hemmapubliken såg till att MFF sparkade igång matchen inför en härlig inramning och det var ytterst nära att MFF tog en tidig ledning genom Markus Rosenberg. Fri med ÖFK-målvakten Keita missar dock Rosenberg möjligheten. Två ramträffar hindrade dessutom både Pawel Cibicki och Rosenberg från att göra 1-0 innan halvtid. Oturen fortsatte för MFF när Behrang Safari fick ett direkt rött kort efter ett bråk med ÖFK:s Hosam Aiesh. Trots bra spel och en mängd målchanser står det 0-0 i halvtid.

Fem minuter in i andra halvlek får MFF en frispark strax utanför straffområdet. Kapten Markus Rosenberg kliver fram och trycker in 1-0 i det vänstra hörnet. Rättvist ledningsmål till MFF! Med en man mindre begränsar himmelsblått Östersund till få målchanser men med tio minuter kvar kvitterar Ken Sema för gästerna. I minut 85 hindrar Franz Brorsson en kontring och får direkt kort tillsammans med Östersunds Jamie Hopcutt som knuffar Brorsson efter tacklingen. MFF avslutar matchen med nio man och med en minut kvar kontrar MFF genom Anders Christiansen som rivs ner, Erdal Rakip tar över och rullar in 2-1 till MFF! En minst sagt händelserik match slutar med säsongens överlägset skönaste seger!

Magnus Pehrsson efter matchen– Så länge vi spelade elva mot elva så gör vi en bra första halvlek. Vi hittar bra kombinationer och är det bättre laget tycker jag. I andra halvlek ändrar vi till en fembackslinje och har kontroll på matchen och lyckas hålla i bollen hyfsat bra. Vi har bra koll på dem trots att vi är en man mindre under majoriteten av matchen. Till slut lyckas vi kontra in tvåan genom Erdal Rakip och det var en enorm urladdning och glädje efter segermålet. Jag är stolt över vår insats.

Malmö FF: Markus Rosenberg (52’), Erdal Rakip (95′)
Östersunds FK: Ken Sema (80’)

Malmö FF:  Yoshimar Yotún (43’), Lasse Nielsen (49’), Markus Rosenberg (81′), Anton Tinnerholm (91′)
Östersunds FK: Hosam Aiesh (42’), Ronald Mukiibi (43’), Saman Ghoddos (95′)

Utvisningar
Malmö FF: Behrang Safari (42’), Franz Brorsson (85’)Östersunds FK: Jamie Hopcutt (84’)