Malmö FF – Örebro SK 2-1

Publicerad 01 maj 2017 i Matches

För andra hemmamatchen i rad vänder MFF underläge till seger. Mål av Markus Rosenberg och Alexander Jeremejeff säkrade tre himmelsblåa poäng mot Örebro SK.

Knappt 18 000 åskådare på Swedbank Stadion fick se MFF ta kommandot direkt och Pawel Cibicki träffade ribban efter bara fem minuters spel. Gästerna var inte ofarliga och Johan Wiland tvingades till en avgörande reflexräddning från nära håll. Strax innan halvtidsvilan nickar Anton Tinnerholm i stolpen och noteras för MFF andra ramträff i första halvlek. Ställningen är 0-0 i paus.

En misslyckad hemåtnick av Franz Brorsson ger Kennedy Igboananike möjlighet att göra 1-0 till bortalaget tidigt i andra halvlek. Efter en dryg timmes spel fälls inhoppare Erdal Rakip i straffområdet och kapten Markus Rosenberg gör inget misstag från straffpunkten och rullar bekvämt in kvitteringen. MFF jagade det avgörande målet och med mindre än tio minuter kvar kunde Alexander Jeremejeff avgöra matchen med sitt första mål för säsongen. 2-1 till MFF som också blir slutresultatet.

Magnus Pehrsson efter matchen

– Jag är nöjd med vår insats. Vi kommer till många avslut, även om många är distansskott. Vi tryckte upp våra ytterbackar ganska högt till en början men vi justerade det lite i paus och i andra halvlek fick vi in fler passningar till Markus [Rosenberg] och Alexander [Jeremejeff]. Då blev vi farligare. Det är inte lätt att dyrka upp ett bra försvarsspel som Örebro spelade idag men vi lyckades till slut.

Malmö FF: Markus Rosenberg (63’), Alexander Jeremejeff (83’)
Örebro SK: Kennedy Igboananike (48′)

Malmö FF: Pawel Cibicki (67’), Markus Rosenberg (81’)
Örebro SK: Martin Lorentzson (33’), Brendan Hines-Ike (67’), Ferhad Ayaz (86’)