Malmö FF och Malmö Fria Läroverk startar Sveriges första FIFA-akademi

Publicerad 27 oktober 2020 i Nyheter

År 2021 kommer Malmö FF tillsammans med gymnasieskolan Malmö Fria Läroverk att starta Sveriges första renodlade FIFA-akademi med inriktning på det populära tv-spelet. Akademin kommer att bygga vidare på det framgångsrika akademikoncept som används i MFF:s 17 fotbollsakademier.

Den nya akademin kommer att erbjuda möjligheten att förena sin gymnasieutbildning med en seriös satsning på esport. Eleverna på akademin kommer att kombinera en vanlig gymnasieutbildning med föreläsningar och träning inom FIFA. Föreläsningarna utgår från de hörnstenar som MFF:s professionella FIFA-spelare använder i sitt träningsschema – fysisk aktivitet, hälsa och esport.

– Utvecklingen inom esport går samma väg som fotbollen gjort de senaste 30 åren. För att lyckas inom esport krävs det, precis som i all annan idrott, att du sköter om din kropp och din hälsa. Vi är övertygade om att regelbunden fysisk aktivitet, att sköta kost och sömn är viktiga pusselbitar för att prestera inom esport. På akademin kommer eleverna att få de bästa förutsättningarna för att göra detta, säger Filip Ahlström, projektledare esport i Malmö FF.

Malmö FF:s vd Niclas Carlnén fyller i.

– Grundtanken är att du genom esportsakademin ska få de verktyg som behövs för att lyckas som människa. Eleverna kan genom programmet få en bra bas för en civil karriär samtidigt som det möjliggör en mer professionell satsning på esport där de tränas av några av Sveriges bästa esportare och instruktörer.

Malmö Fria Läroverk är beläget precis intill Eleda Stadion och är en gymnasieskola för ambitiösa studier och träning. Skolans koncept utgår från forskningsstudier som visar att fysisk aktivitet under skoldagen har positiva effekter på minnet, inlärnings- och koncentrationsförmågan samt på elevernas beteende i klassrummet.

– På Malmö Fria Läroverk erbjuder vi både studie- och yrkesförberedande gymnasieprogram och vi ser esporten i samarbete med Malmö FF som ett aktuellt och naturligt tillägg till våra existerande träningstillval inom fotboll, ishockey samt fys och hälsa, säger Henrik Jönsson, lärare och träningsansvarig på skolan.

huvudpartners

officiella partners