Malmö FF och Kim Björkegren avslutar samarbetet

Publicerad 04 april 2024 i Dam,Nyheter

Malmö FF och Kim Björkegren har kommit överens om att gå skilda vägar.

I november 2023 blev Kim Björkegren klar som ny huvudtränare för Malmö FF:s damlag. Björkegren kom närmast från Racing Louisville FC i National Womens Soccer League. På meritlistan finns SM-guld med Linköpings FC samt framgångsrika sejourer med så väl kinesiska Beijing BG Phoenix som cypriotiska Apollon Ladies FC.

Under Kim Björkegrens ledning har Malmö FF:s damlag fortsatt att utvecklas i rätt riktning och de senaste veckorna nått fina resultat mot etablerade allsvenska lag som Vittsjö GIK och IFK Norrköping.

Under månaderna i Malmö har Kim Björkegren tyvärr inte fått helhetspusslet på plats fullt ut och parterna är nu överens om att gå skilda vägar. 

Från och med dagens träning leds laget av Jonas Valfridsson med stöttning av assisterande sportchef Maxim Khalil.

Malmö FF tackar Kim Björkegren för den här tiden och önskar stort lycka till i den fortsatta karriären!

daniel andersson, sportchef:

– Det är givetvis tråkigt att Kim lämnar, vi har haft en dialog ett tag om hur det varit för honom sedan hemflytten och utifrån var de samtalen landat är vi överens om att det här är bästa vägen framåt för båda parter. 

– Vi har en mycket stark trupp och ett lag som med hårt jobb och rätt utveckling är bra nog att ta steget upp i Damallsvenskan. Jonas (Valfridsson) är på plats, han känner redan spelarna och med honom stöttad av Maxim (Khalil) har vi en sportslig ledning som är mer än redo att ta laget ut till seriepremiär nästa lördag, något vi ser väldigt mycket fram emot.

kim björkegren:

– Jag har bestämt mig för att lämna en förening med en otroligt fin historia, och säkerligen en minst lika fin framtid, inom både herr- och damfotbollen.

– Jag har haft förmånen att med framgång coacha utländska lag under många år och flytten tillbaka till Sverige blev en större omställning än jag föreställt mig, vilket gjort att jag inte kunnat ge varken mig själv eller min omgivning 100 procent.

– Jag väljer därför att kliva av min tjänst innan seriens start, för att lämna det till någon som brinner för den rollen och kan ge en underbar spelargrupp de bästa förutsättningarna till ytterligare en serieseger och fortsatt avancemang genom seriesystemen. För det är jag övertygad att vi kommer få se!

huvudpartners

officiella partners