Malmö FF – Kalmar FF 4-0

Publicerad 23 september 2018 i Matches

MFF besegrar Kalmar FF med 4-0 och tar åttonde raka allsvenska segern.

Matchen fick en tempostark start efter att gästerna Kalmar FF försökte störa MFF högt upp i banan. Det var dock MFF som förde spelet och i den 16:e minuten kom Egzon Binaku fram på vänsterkanten och hittade Arnór Traustason som kunde styra in 1-0 med pannan. Efter ledningsmålet kontrollerar MFF tillställningen och kan också utöka ledningen efter att Romain Gall tagit sig in i banan från sin högerkant och hittar målvaktens vänstra hörn. 2-0 till MFF.

Offensivt hittade MFF ständigt giftiga kombinationer och strax innan halvtid slog Eric Larsson in ett lågt inlägg som Arnór Traustason kunde styra in i den bortre burgaveln. Traustasons andra mål i matchen och en stabil ledning i halvtid.

Med sin tremålsledning fortsätter MFF att kontrollera matchen och såväl Romain Gall som Markus Rosenberg är nära att göra MFF:s fjärde mål i inledningen av den andra halvleken. Tjugo minuter in i halvleken kommer också målet när kapten Markus Rosenberg dundrar in 4-0. MFF kan sedan bekvämt spela av matchen och den åttonde raka segern i Allsvenskan är ett faktum!

Uwe Rösler efter matchen:

– Vi är väldigt effektiva idag. I första halvlek hade vi problem, vi pressade överallt och blev långa. Vi har haft svårt att träna på vissa saker eftersom vi inte haft tid till mycket annat än återhämtning. Det fixades till i halvtid och i andra halvlek var vi mer i kontroll. Jag är glad att vi kan göra förändringar och vinna matcher.

– Jag skulle vilja lyfta fram Egzon. Sen han kom tillbaka från landslagssamlingen har han haft ett positivt kroppsspråk och stärkt självförtroende. Han var bra idag och anpassar sig mer och mer till sin roll. Han är redo att användas för oss.

Mål
Malmö FF: Arnor Traustason (16’, 42’), Romain Gall (32’), Markus Rosenberg (64’)

Varningar
Malmö FF: Markus Rosenberg (39’)
Kalmar FF: Romario (37’), Johan Stenmark (78’), Måns Söderqvist (90’)

Publik
15 584

Laguppställning
Johan Dahlin (Viitala 46’)
Eric Larsson, Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson (Innocent 73’), Franz Brorsson
Romain Gall, Anders Christiansen, Fouad Bachirou (Lewicki 63’), Egzon Binaku
Markus Rosenberg, Arnór Traustason

Ersättare: Walter Viitala, Behrang Safari, Sören Rieks, Oscar Lewicki, Bonke Innocent, Marcus Antonsson, Andreas Vindheim

huvudpartners

officiella partners