Malmö FF inför korttidspermitteringar i organisationen

Publicerad 30 mars 2020 i Nyheter

Malmö FF har tagit beslut om att införa korttidspermitteringar för stora delar av organisationen, ett beslut som tagits i samråd med avdelningschefer och ansvarig personal efter förhandling med den lokala fackklubben. Syftet med beslutet är att i tid hantera den negativa ekonomiska påverkan som coronakrisen har på verksamheten.

– Händelserna i omvärlden har gjort att stora delar av vår verksamhet står helt stilla, säger Anders Pålsson, ordförande för Malmö FF:s styrelse. Herrlagets tävlingsverksamhet är uppskjuten, restaurang- och eventverksamheten är obefintlig och en drastisk minskning av antalet besökare i shopen är några exempel på hur våra olika aktiviteter drabbats.

– Samtidigt står vi med fasta kostnader som är dimensionerade för full verksamhet, men just nu har vi väsentligt lägre intäkter. Eftersom många aktiviteter, däribland den allsvenska starten, är framflyttad måste vi anpassa organisationen efter denna verklighet. Beslutet om korttidspermitteringar är en nödvändig åtgärd för att skydda Malmö FF:s ekonomi på både kort och lång sikt.

De aktiviteter som fortsatt pågår är herr- och damelitlagets träning plus tränings- och tävlingsmatcher, ungdomsverksamheten samt MFF i samhället där fokus är att hjälpa organisationer och individer som påverkats av coronavirusets spridning. Fotbollsakademierna fortsätter till största del sin verksamhet.

Beslutet innebär att korttidspermitteringar på upp till 60 procent införs för den övriga verksamheten från och med den 1 april 2020 och gäller tills vidare.

– Vi följer naturligtvis förändringarna i omvärlden noga och är beredda att kalla tillbaka beslutet om förutsättningarna förändras och vi får mer detaljerade beslut kring när Allsvenskan kan komma igång och Svenska Cupen återupptas, säger Anders Pålsson.

huvudpartners

officiella partners