Malmö FF – IFK Göteborg 3–1

Publicerad 12 september 2016 i Matches

Vinst inför storpublik i toppmötet mot IFK Göteborg.

Nästintill fullsatta läktare och ett mäktigt tryck ramade in klassikermötet på bästa sätt när domare Stefan Johannesson blåste igång måndagens match. Stämningen nådde ännu högre höjder när MFF gjorde ett tidigt ledningsmål. Enock Kofi Adu hittade Alexander Jeremejeff med en läcker chip och anfallaren spelade snett inåt till sin anfallskollega Markus Rosenberg. Det hårda avslutet studsade in i mål via John Alvbåge i den 15:e minuten.

Efter målet skiftade spelövertaget till motståndarnas fördel. IFK Göteborg hotade flera gånger, ofta med Søren Rieks i spetsen, men närmast kirurgiska precisionsingrepp från både backlinje och målvakt höll nollan fortsatt intakt. Istället var det MFF som var nära att utöka när Rosenberg i minut 40 snappade upp en boll och sköt strax utanför vänstra stolpen. Gästerna hann med ett sista kvitteringsförsök på övertid men avsluten gick inte i hamn och 1-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvleks inledning präglades av kamp och många avblåsningar. IFK Göteborg bet sig fast ordentligt på MFF:s planhalva och i den 66:e minuten kom en kvittering efter ett olyckligt självmål. MFF vann så småningom tillbaka initiativet och återerövrade ledningen med besked på ett par blixtrande minuter. Först var det Jo Inge Berget som kämpade sig fram med bollen i straffområdet och fick fram en passning till Alexander Jeremejeff som avslutade vackert i en vändning till 2-1. Direkt efteråt besegrade Rosenberg två försvarade och pangade in 3-1.

Resultatet stod sig matchen ut och MFF kammade hem en viktig trepoängare i toppmötet.

Allan Kuhn efter matchen
Det var en otroligt bra allsvensk match mellan två bra lag. De tre offensiva spelarna Rosenberg, Jeremejeff och Berget är riktigt duktiga. Markus och Alexander är ett spännande anfallspar. Jag vill även rosa Erdal som gör det mycket bra.

Malmö FF: Rosenberg (15’, 79’), Jeremejeff (77’)
IFK Göteborg: Självmål (66’)

Malmö FF: Safari (28’+89’ utv), Rosenberg (52’)
IFK Göteborg: Jamieson (48’), Omarsson (59’), Rieks (68’), Bjärsmyr (86’)