Malmö FF – IFK Göteborg 2–2

Publicerad 27 augusti 2017 i Matches

Besvikelse efter oavgjort resultat i händelserikt och intensivt klassikermöte.

För tredje matchen i rad var det en olycklig start med ett tidigt baklängesmål. Tobias Hysén nickade in gästernas ledningsmål redan i den tredje minuten. Olyckan höll i sig och med tio minuter spelade fick Anders Christiansen lämna spelet med lindat lår. Strax därpå var gästerna mycket nära att utöka ledningen efter att man fått flera avslutschanser från kort avstånd i samband med en hörna. Den första halvan av första halvlek var onekligen till fördel för IFK Göteborg som både vann duellspelet och kampen om mittfältet.

MFF:s första goda möjlighet kom efter att Sarfo slagit ett inlägg som Rosenberg mötte med huvudet. Pontus Dahlberg i IFK-målet fick dock en hand på bollen och styrde undan. Och i takt med ett högre tempo och fler bollvinster tog MFF över matchen mer och mer, för att mot slutet av den första halvleken lägga stort tryck på motståndarna. Tyvärr var det ett övertag utan utdelning. Stora delar av publiken var halvvägs upp för att fira när Jeremejeff passade fram till Berget som hade öppet mål – men återigen stod IFK-målvakten för en bra räddning.

Andra halvlek inleddes med ytterligare stort bollinnehav för MFF. Man spelade sig fint fram till flera giftiga situationer men skärpan eller alternativen i den där sista passningen saknades. Det lossnade dock till sist. En vacker genomskärare från Jeremejeff möttes upp av en fri Jo Inge Berget som rullade in kvitteringen i den 65:e minuten. I nästa minut drog bortaförsvararen Da Graca på sig sitt andra gula kort, vilket reducerade gästerna till tio man. Kort därpå i en högdramatisk sekvens fick Jeremejeff ett ypperligt läge att ge MFF ledningen efter ett missförstånd i försvaret men ännu en gång stod Dahlberg i vägen.

Med kvarten kvar av ordinarie tid fick en framrusande Anton Tinnerholm en knuff i ryggen i straffområdet, vilket föranledde straffspark. Markus Rosenbergs straff var en lös chip mitt i målet och målvakten samlade enkelt in bollen. Lagkaptenen revanscherade sig dock i sin återkomst efter tre matchers avstängning. I den 82:a minuten dök han upp vid bortre stolpen på en hörna och nickade in 2-1 till MFF.

Glädjen blev dessvärre inte långvarig. Bara ett par minuter senare kvitterade IFK Göteborg på en lyckad frisparksvariant. Ett ögonblick av tappad fokus betydde två tappade poäng och en stor besvikelse för MFF. Poängförsprånget ner till tabelltvåan dock oförändrat på tio poäng.

Magnus Pehrsson efter matchen
Jag kan konstatera att vi gör en blandad prestation. Den är tillräcklig för att vinna matchen. Men det är djupa dalar. Hur vi igen hamnar i underläge, det är väldigt svagt. Det är också slappt och dåligt fokus i samband med deras kvittering. Däremellan är det stundtals väldigt bra spel. Så topparna är riktigt höga. Men vi behöver trimma vårt försvarsspel. Vi kan inte släppa in så här enkla mål.