Publicerad 07 maj 2018 i Matches

Misslyckande i klassikermötet.

Det var inför en magisk atmosfär och två enorma stjärnor som hissades upp över Norra läktaren som spelarna klev ut på Stadion på måndagskvällen. På planen var det stor kamp och mycket bollinnehav för MFF. Men IFK Göteborg var defensivt välorganiserade och stoppade den himmelsblå offensiven i de avgörande momenten.

Den första riktigt farliga chansen kom knappt en halvtimme in när Jeremejeff slog ett perfekt inlägg till en framrusande Rieks som mötte med direkt avslut. Nätet rasslade till – dessvärre eftersom skottet gick i burgaveln.

När intensiteten mot slutet av halvleken gick ner något utnyttjade bortalaget ett ögonblick av tappat fokus i MFF:s backlinje. Victor Wernersson kom först på ett långt uppspel efter att en olycksalig Eric Larsson fått en dålig touch och tråcklade bollen mellan Johan Dahlins ben till 0–1.

MFF inledde den andra halvleken med bud på kvittering. Sören Rieks slog en lysande framspelning till Carlos Strandberg som tyvärr fick se sin nick räddas av Pontus Dahlberg. IFK Göteborg visade å andra sidan att de tänkte försöka straffa MFF:s framflyttade positioner med vassa kontringar. En brytning från Oscar Lewicki förhindrade en tidig utökning av underläget.

Men det var istället en omställning från MFF som gav 1–1. Fouad Bachirou fångade upp bollen vid kanten av egna straffområdet, drev framåt och spelade Mattias Svanberg som levererade en snygg genomskärare till Carlos Strandberg. Anfallaren placerade säkert in kvitteringen.

Tyvärr blev inte glädjen långvarig. En ny kontring – den här gången från gästerna – förvaltades av August Erlingmark till 1–2 bara några få minuter senare. Markus Rosenberg byttes in i jakten på en ny kvittering men MFF hade svårt att sätta något större tryck på motståndarna. Misstagen och det tröga anfallsspelet satte stopp. Det var IFK Göteborg som kom närmast att göra ett sista mål. Ett skott från Vajebah Sakor tog i insidan av ribban och studsade ut.

Det hade bara varit en formalitet. MFF var inte tillräckligt bra och förlorade.

Magnus Pehrsson efter matchen:
– Den första timmen är vi klart bättre än IFK Göteborg. Bollen som går in i första är ett stort individuellt misstag. Vid det andra målet är vi slappa i en defensiv omställning. Men under den sista halvtimmen är forceringen inte det vi vill se. Variationen var för dålig. Det här är en jättetung förlust.

Malmö FF: Strandberg (54’)
IFK Göteborg: Wernersson (42’), Erlingmark (58’)