Malmö FF i final i junior-SM

Publicerad 21 oktober 2006

***Uppdaterad med matchfakta och kommentarer*** Malmö FF:s juniorlag vann SM-semifinalen mot Elfsborg i Borås med 2-1. Elfsborg tog ledningen, men MFF vände och vann genom mål av Robin M Nilsson och Guillermo Molins.

JSM Semifinal Elfsborgs IF – Malmö FF 1 – 2 (1-1)

Guillermo Molins, Robin ”M” Nilsson

Bänk: Niklas Hammer, Elvir Biberic, Jasmin Sudic, Leutrim Jasiqi, Rebaz Asaad.
(Inga byten gjorda)

Juniorerna är klara för SM-final, en final som kommer att spelas på hemmaplan i Malmö nästa helg, tid och plats bestäms i början av nästa vecka. Finalmotståndare blir Brommapojkarna eller AIK, som möts i den andra semifinalen.

– Vi gjorde en sämre match än kvartsfinalen mot HIF, vi var inte så bra offensivt idag. Men Elfsborg var också ett bättre lag, de var mer taggade än HIF, säger Leif Engqvist efter matchen.
Han är på vandring genom Borås lördagsödsliga gator efter en bit mat tillsammans med en trio spelare som stannar kvar också de för söndagen P16-semifinal – det är inte uteslutet att det blir tacos. Jasmin Sudic är avstängd och kan inte spela, men vill följa sina lagkamrater, Mak Dzonlagic och Elvir Biberic (alla födda 90) är redo för spel.

Efter 6-1 mot Åtvidaberg hemma i åttondelen och 4-0 över HIF borta i kvarten blev semin en betydligt jämnare och svårare match. MFF var bra med första tio, men sedan tog Elfsborg över och dominerade första halvleken. Efter 20 minuter kom ledningsmålet, på nick efter en hörna.
– De skapade inga direkta chanser förutom målet, men de spelade bra – var svåra att få tag på och kom runt på kanterna, precis som A-laget.

Ickedestomindre fick MFF in en kvitteringsboll strax innan paus, ett riktigt vackert mål av Robin ”M” Nilsson som grep tillfället in flykten: på ett inlägg från kanten sköt han ett skott på halvvolley från 17-18 meter som gick in i bortre delen av målet. Och efter paus vände MFF matchen.
– Vi flyttade upp spelet en bit in i andra halvlek, och efter en 15-20 minuter hade vi ändrat matchbilden, säger Leif Engqvist.

Elfsborg hade en halvchans till i matchen inte mer. MFF tog ledningen med nio minuter kvar. Och det var Guillermo Molins som visade att han håller formtoppen uppe: han tog emot en boll från Philip Milenkovic ungefär vid straffpunkten, vände bort en av mittbackarna och tryckte in bollen i mål. MFF kunde sedan hålla undan lite slutpress från Elfsborg och vinna.
– Vi jobbade oss in i matchen bra i andra halvlek. Vårt försvarsspel var bra, men kan bli bättre.

Söndag 14:00 är det P16:s tur att försöka göra om juniorernas bedrift.