Malmö FF – Helsingborgs IF 3–0

Publicerad 26 september 2019 i Nyheter

Derbyseger och tre nya viktiga poäng i guldstriden.

Pang, pang, pang, sa det i det första hemmaderbyt mot Helsingborgs IF sedan 2016. Efter 13 minuter small det för första gången när Sören Rieks mötte ett inlägg vid bortre stolpen, efter 32 minuter utökade dansken efter en andra assist från Arnór Traustason och efter 38 minuter satte Markus Rosenberg stiligt trean. Det var Rieks sjunde och åttonde allsvenska mål för säsongen, Rosenbergs elfte.

Noterbart var att Rieks firade sitt ena mål lite väl vidlyftigt och drog på sig ett tredje gult kort, vilket betyder avstängning i nästa omgång mot AFC Eskilstuna.

Matchens första 45 minuter kunde sammanfattas kortfattat: dominans på Stadion och gästerna tilläts inte låna bollen särskilt mycket.

I den 50:e minuten var Rosenberg nära att dubbla sin målskörd när han bjöds på ett gratisläge i straffområdet, men skottet med vänstern gick strax utanför HIF-målvaktens stolpe. Nästa skarpa läge kom i den 64:e minuten när MFF kontrade och Rosenberg vek in från kanten, sköt pressat, men på nytt centimeter utanför målramen.

Efter MFF:s måltrippel blev den andra halvleken inte en lika fartfylld historia som den första. Fler avbrott, några skador och mindre intensitet. Men i den 84:e minuten gnistrade himmelsblått till igen med ett fint anfall, där Jo Inge Berget vände bort några motståndare och avslutade med vänstern, men Lindegaard räddade.

Efter 93 minuter blåste Glenn Nyberg i pipan. Derbyseger, tre mål framåt och noll bakåt. Fjärde raka allsvenska segern. Tre viktiga poäng i guldstriden. Mot tre nya i Eskilstuna på söndag!

Uwe Rösler efter matchen

– Fantastisk stämning, strålkastarljus och en perfekt, snabb fotbollsplan. Det var en fördel för oss. Våra spelare trivdes. Presspelet imponerade i första och vi gjorde mål vid rätt tillfällen. Vi vann matchen i första halvlek.

– Spelarna behövde inte tömma sig helt i andra, men vi skapade ändå en del lägen. Nu blickar vi mot söndag, vi kan inte slå oss till ro. Vi behöver vinna matchen i Eskilstuna för att inte tappa mark.

Mål

Malmö FF: Rieks (13’, 32’), Rosenberg (38’)

Varningar

Malmö FF: Rieks (14’), Bengtsson (66’), Lewicki (75’)
Helsingborgs IF: Granqvist (33’)

Publik

21 294

Laguppställning

Johan Dahlin
Oscar Lewicki, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari
Jo Inge Berget, Arnór Traustason (73’ Gall), Fouad Bachirou, Bonke Innocent (58’ Nielsen), Sören Rieks
Markus Rosenberg, Marcus Antonsson (76’ Molins)

Ersättare: Dusan Melichárek, Eric Larsson, Romain Gall, Guillermo Molins, Jonas Knudsen, Lasse Nielsen, Felix Beijmo

huvudpartners

officiella partners