Malmö FF har begärt möte med anledning av vittnesmål från gårdagen

Publicerad 08 april 2024 i Okategoriserad

Malmö FF har tagit del av vittnesmål från händelser innan och efter hemmapremiären. Under måndagen begärde vi möte tillsammans med MFF Support och polisen för att reda ut händelserna.

Ett fullsatt Eleda Stadion fick se MFF besegra Hammarby under söndagens hemmapremiär. Det fantastiska tifot som i högsta grad bidrog till en minnesvärd inramning har gett eko över fotbollsvärlden och vi är tacksamma över de otroliga arbetsinsatser som ligger bakom stödet till laget på Eleda Stadion.

I ett tidigt skede i planeringen kring genomförandet av tifot gjordes som alltid en bedömning kring påverkan på bland annat säkerhetsarbetet, i det här fallet sikten för vår säkerhetspersonal. Det har aldrig varit aktuellt att påverka tifots planenliga genomförande efter det att vi hittade en lösning på den uppkomna frågeställningen.

Att gå på fotboll ska vara tryggt för alla, både på och utanför arenan. Som ett led i detta har vi kontinuerliga uppföljningsmöten med polisen. Malmö FF har i samband med gårdagens match tagit del av vittnesmål kring händelser som utspelat sig före och efter matchen. Med anledning av detta tog vi under måndagen initiativ till ett särskilt möte med MFF Support och polisen för att reda ut händelserna under gårdagen och arbetet framåt.

Kontakta SLO Pierre Nordberg på pierre.nordberg@mff.se om du har vittnesmål kopplat till otrygga händelser utanför arenan, innan eller efter matchen.

huvudpartners

officiella partners