Malmö FF – Hammarby IF 2-1

Publicerad 20 oktober 2018 i Matches

MFF tog en viktig seger i toppmötet mot Hammarby IF.

Det var en fysisk start på matchen med mycket duellspel och båda lagen hade svårt att skapa målchanser. I den 23 matchminuten pausades spelet tillfälligt och alla på Stadion ställde sig upp och hedrade den avlidne Labinot Harbuzi med en gemensam applåd. Efter spelavbrottet flyttade MFF fram positionerna och hotade Hammarby-målet ett flertal gånger men en halvtimme in i matchen fick Hammarby en straff som Jiloan Hamad förvaltade och bortalaget tog ledningen med 0-1 – en ledning som stod sig halvleken ut.

Det dröjde bara två minuter sen hade MFF kvitterat i inledningen av den andra halvleken. Eric Larsson tog sig fram på högerkanten och slog in ett hårt inspel som Marcus Antonsson kunde peta in. Ett välförtjänt kvitteringsmål för MFF. Tio minuter var det dags för nytt måljubel när Markus Rosenberg gav MFF ledningen med ett välplacerat vänsterskott. Stark vändning av MFF! Efter ledningsmålet hotade bortalaget via fasta situationer men MFF stod emot och tog hem en skön seger.

Uwe Rösler efter matchen:
– Hammarby är ett bra lag och har varit i toppen hela säsongen. Den första halvleken var det bästa jag sett av laget i Allsvenskan på ett bra tag, men Hammarby var hela tiden farliga på kontringar och fick utdelning i form av en straff innan paus. Jag var nöjd med laget i halvtid och sa bara till killarna att fortsätta. I andra halvlek fortsatte vi att spela bra och hem segern till slut. Jag tycker att vi är förtjänar vinsten idag.

Malmö FF: Antonsson (47’), Rosenberg (57’)
Hammarby IF: Hamad (31’)

Malmö FF: Safari (44’)
Hammarby IF: Paulsen (7’), Andersen (79’)

Eric Larsson, Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen, Behrang Safari (Andersson 85’)