Malmö FF – GIF Sundsvall 1–2

Publicerad 11 april 2016 i Matches

Förlust med 1–2 på hemmaplan efter sent insläppt kontringsmål.

Tre minuter från det att domaren blåste igång matchen dribblade sig Guillermo Molins fram längs kortsidan och fick till ett avslut som tråcklade sig under bortamålvakten Tommy Naurin. Tyvärr hann målvakten skicka iväg bollen när den var halvvägs förbi mållinjen. Gästerna tog istället ledningen när Noah Sonko Sundberg drog till på volley. Bollen seglade i en perfekt båge över Wiland och in i mål. Ett mindre välspelade Malmö FF tog kliv framåt mot slutet av halvleken och nådde kvitteringen när Yoshimar Yotún hittade Molins med ett instick. Tillslag direkt och 1-1 som stod sig halvleken ut.

MFF inledde andra halvan av matchen med en större aggressivitet och skapade betydligt fler chanser. Däremot inga stora sådana förrän den 80:e minuten då Anders Christiansen testade Naurin med ett tungt skott. Bollen gick på retur till Berget som hade god möjlighet att peta in den i nät men avslutet gick ovanför ribban. När MFF pressade för ett ledningsmål kunde GIF Sundsvall utnyttja ytorna som lämnades där bak. I den 86:e minuten gjorde man 1-2 på en kontring där Shpetim Hasani kom loss och blev fri. Trots god målchans för inbytte Kjartansson på övertid stod sig resultatet matchen ut.

Allan Kuhn efter matchen:
– Jag är inte nöjd med inledningen av matchen men vi blir bättre sista kvarten av första halvlek. Vi ska vinna andra halvlek med 3–0. Vi har hur många chanser som helst. På statistikpappret står det 26–10 i skott. Jag är otroligt besviken. Det är killarna också. Det gör ont att vi förlorade den här matchen. Men vi ska inte gräva ner oss. Vi ska jobba hårt nu.

Malmö FF: Guillermo Molins (40’)
GIF Sundsvall: Noah Sonko Sundberg (12’), Shpetim Hasani (86’)

Malmö FF: Anton Tinnerholm (31’), Kári Árnason (81’)
GIF Sundsvall: Pa Dibba (31’), Eric Larsson (55’), Lars Christian Krogh Gerson (58’)

Publik: 13 747 (+885 jämfört med 2015)