Malmö FF – Gefle IF 3–0

Publicerad 14 maj 2016 i Matches

Stabil hemmavinst efter överkörning i andra halvlek.

Lördagseftermiddagen började med en fin passningskombination som fick målställningen att gunga när Molins träffade stolpen efter bara 40 sekunders spel. Som förväntat spelade Gefle IF kompakt och djupt, samtidigt som MFF försökte såga sig igenom försvarslinjen. Eikrem kom flera gånger till avslut i straffområdet utan att lyckas få bollen i mål. Motståndarlaget hotade stundtals på fasta situationer och enstaka kontringar men efter 45 minuter spelade var det fortfarande mållöst.

Malmö FF inledde andra halvlek med stor beslutsamhet. Eikrem drog till på ett vackert volleyskott som Gefle-målvakten Emil Hedvall räddade. Returen gick till Kjartansson som även han fick se Hedvall göra en fin räddning till hörna. Den efterföljande hörnsparken slog Eikrem till Molins panna och via en Gefle-skalle gick bollen i mål till 1-0. Tio minuter senare bjöd Molins på en riktig delikatess när han med en snurrande klackspark dubblerade ledningen framspelad av Tinnerholm. Trean kom på en ny hörna när inbytte Vladimir Rodic gick på skott från straffområdets ytterkant i den 76:e minuten.

MFF dominerade halvleken fullständigt och Gefle IF orkade aldrig med en uppväxling för att jaga reducering. Slutresultatet 3-0 kunde ha blivit större.

Allan Kuhns kommentarer efter matchen
Jag är jättenöjd med vårt försvarsspel. Jag hade också en känsla av att vi skulle göra mål även om Gefle IF är bra på att försvara sig. Vi fick självförtroende efter ledningsmålet och kunde skapa mycket. Gisches 2-0 är osannolikt snyggt och efter 3-0 blir det en lugn resa. Det känns skönt att vinna igen.

Malmö FF: Molins (48’, 58’), Rodic (76’)

Malmö FF: Molins (48’), Tinnerholm (69’), Brorsson (71’), Rodic (77’)
Gefle IF: Skrabb (58’)

13 801

Johan Wiland
Anton TInnerholm, Kári Árnason, Franz Brorsson, Pa Konate
Tobias Sana (72’ Rodic), Enock Kofi Adu (80’ Rakip), Anders Christiansen, Magnus Wolff Eikrem
Guillermo Molins (84’ Johansson), Vidar Örn Kjartansson

Ersättare: Fredrik Andersson, Yoshimar Yotún, Erik Andersson, Erdal Rakip, Piotr Johansson, Vladimir Rodic, Carvalho.

Nästa hemmamatch: MFF – Falkenbergs FF, 23 maj klockan 19:00. Köp biljetter här.