Malmö FF förstärker organisationen med ny scoutingansvarig för MFF Ungdom

Publicerad 29 december 2021 i Nyheter,Ungdom

Malmö FF hälsar Lars Hallengreen välkommen till föreningen! Som ny scoutingansvarig för MFF ungdom kommer han att vara med och bedöma potentialen i våra och andra föreningars unga spelare samt bidra till att utveckla klubbens utbildning av framtidens professionella fotbollsspelare. 

Lars Hallengreen har en gedigen bakgrund av scouting och rekrytering av unga spelare. Under de senaste åren har den 56-årige dansken bland annat arbetat som akademichef i FC Nordsjælland och scoutingansvarig i FC Midtjylland.

Från och med 1 januari 2022 ansluter Hallengreen till Malmö FF. Som ny scoutingansvarig för MFF Ungdom blir hans främsta uppgift att se till att vår metodik för scouting av ungdomsspelare håller yttersta världsklass genom sin breda kompetens inom spelarutveckling. 

Andreas Georgson, tillträdande sportchef 

– Malmö FF vill bli ännu bättre på att hitta potential och bli ännu säkrare på vad det är vi letar efter, såväl internt som utifrån. Tillsammans med Lars delar vi tankar och visioner om hur vi ska utveckla vår metodik för att se och utveckla potential hos unga individer.

– Med de breda fotbollskunskaper Lars besitter ser vi honom som en viktig förstärkning av vår organisation. Lars kommer att vara med och leda scoutingprocessen med våra ungdomstränare och tillsammans med mig, Robin Asterhed och Per Ågren säkerställa att vår bedömning av spelare, både inom föreningen och i andra föreningar, harmoniserar med vår metodik.  

Lars Hallengreen

– De finaste stunderna i idrott är när drömmar går i uppfyllelse. Malmö FF är en målmedveten förening med en bra miljö för unga spelare att utvecklas i. I Malmö finns också många ungdomar med stora drömmar och jag ser fram emot att se ännu fler fotbollsspelare få sina drömmar uppfyllda i MFF-tröjan. 

– I ungdomsåren klarar du dig på att ha en stor talang men vill du komma långt måste du även vara en klok fotbollsspelare. Jag vill vara med och ta fram kloka och modiga, unga spelare som får springa ut och inleda fina fotbollskarriärer här i Malmö. 

huvudpartners

officiella partners