Malmö FF förlänger med Sören Rieks

Publicerad 04 oktober 2023 i Herr,Nyheter

Malmö FF och Sören Rieks är överens om ett nytt kontrakt som sträcker sig till och med 2024.

Sören Rieks under en träning.

Sören Rieks kom till Malmö FF inför säsongen 2018 och har under sin tid i föreningen bidragit till två SM-guld och en cuptitel. Dessutom har mittfältaren varit med om att föra MFF till tre gruppspel i Europa League och ett i Champions League.

Under årets allsvenska säsong står Sören Rieks noterad för åtta poäng på 23 framträdanden och totalt har det blivit 203 matcher för MFF, 41 mål och 32 framspelningar.

Under hösten 2021 förlängdes hans kontraktet över två säsonger, nu väntar ytterligare ett år i den himmelsblå tröjan för Sören Rieks.

Daniel Andersson, sportchef

–  Sören håller fortfarande väldigt hög kvalitet och när han spelar gör han också mycket poäng. Han är dessutom en spelare med en personlighet som betyder enormt mycket för oss.

– Med en generationsväxling och med nya spelare in kommer också en del utmaningar, även här är Sörens roll viktig. Han är en bra förebild för de yngre i laget, har varit med på resan i Europa tidigare och vet vad det innebär att vara en MFF-spelare. Vi är glada att ha Sören kvar i laget ytterligare en säsong.

Sören Rieks

– Det känns underbart att få vara MFF-spelare ett år till. Jag älskar att vara här och känner att kroppen har mer att ge. Jag vill förstås bidra med så mycket som möjligt vid matcherna, om det sen innebär att jag spelar 90 minuter, 60 minuter eller 20 minuter det får vi se. För mig är antal minuter jag spelar mindre viktigt, utan det viktigaste är att vi fortsätter växa som lag.

– Åren i MFF har gett mig väldigt mycket. Familjen trivs jättebra och Malmö har blivit vårt hem. Samtidigt har jag hittat min roll i laget, både på och utanför planen. Med åldern kommer också en erfarenhet som är väldigt värdefull. Vi har många unga duktiga spelare och det känns naturligt för mig att finnas där och hjälpa dem att bli kloka- och i framtiden viktiga spelare för Malmö FF.

huvudpartners

officiella partners