Malmö FF förlänger med Sebastian Nanasi

Publicerad 23 december 2021 i Herr,Nyheter

Malmö FF och Sebastian Nanasi är överens om en kontraktsförlängning. Det nya avtalet sträcker sig till och med 2025.

Sebastian Nanasi förlänger kontraktet med Malmö FF t.o.m 2025.

Så sent som i mars förlängdes kontraktet till 2023. Nu har Sebastian Nanasi skrivit på ytterligare en förlängning med Malmö FF, som han kom till som 16-åring. Det nya avtalet sträcker sig fram till och med 2025.

Efter ett par fina år i MFF:s P19-lag belönades Nanasi med ett A-lagskontrakt under sommaren 2020 och efter en utlåning till Varbergs BoIS kom den tekniske mittfältaren tillbaka till himmelsblått med stort självförtroende. Under det senaste året har 19-åringen inte bara gjort karriärens första allsvenska mål utan även debuterat i UEFA Champions League. I hemmamatchen mot Juventus FC blev det ett inhopp sista kvarten och när regerande CL-mästarna Chelsea FC kom till Malmö fick Sebastian Nanasi chansen från start.

Andreas Georgson, tillträdande sportchef

– Sebastian har visat att han har lämnat ungdomsåren bakom sig och bevisat att han klarar av att leverera på de stora scenerna. Nästa steg för oss nu är att han ska börja göra det regelbundet. Med den här förlängningen vill vi visa att vi sett hans framsteg men också att vi har en plan för hans nästa steg.

– Det är lite ovanligt att det kommer två förlängningar så kort inpå varandra men det beror helt enkelt på att han har slagit förväntningarna från oss i år. Vi bedömer Sebastians slutpotential som väldigt stor. Nu ger vi både Sebastian och oss själva tid och tålamod att jobba vidare.

Sebastian Nanasi

– Det känns otroligt kul att få förlänga igen med Sveriges största förening. Jag är både stolt och glad över att Malmö FF visar att de tror på mig.

– Jag trivs otroligt bra här, både i föreningen och med laget. Det är en fantastisk grupp att komma till varje dag. Jag känner att här är bästa platsen för mig att vara på just nu. För mig handlar det om att knipa en startplats och visa varför jag ska vara här. Det kommer förstås bli svårt att toppa det här året men vi har bara fokus på att upprepa det vi gjorde i år, även nästa säsong.

huvudpartners

officiella partners