Malmö FF förlänger med Patriot Sejdiu

Publicerad 12 november 2021 i Herr,Nyheter

Den offensiva mittfältaren har skrivit på ett nytt kontrakt med Malmö FF. Det nya avtalet sträcker sig till och med 2024.

Patriot Sejdiu kom till Malmö FF från Hörby FF 2015 som femtonåring. Fem år senare belönades mittfältaren med ett lärlingskontrakt efter att ha bidragit stort till att MFF:s P19 tagit hem tre tunga titlar.

Kort därefter väntade en utlåning till Dalkurd FF i Superettan där Patriot stod för fem mål och en assist på sexton matcher innan en knäskada tvingade 21-åringen att hålla sig borta från fotbollsplanen under en längre tid. Efter en lyckad rehabilitering förlänger nu Malmö FF kontraktet med honom fram till och med 2024.

Andreas Georgson

– Patriot har ju haft en rätt tuff skada det sista året mitt i en period där han skulle ta det sista klivet från ungdomsspelare till seniorspelare. När du drabbas av en sån här skada är det lätt att du bryter ner dig men Patriot har istället visat en enorm styrka i att vilja komma tillbaka ännu starkare.

– Han är en hårt jobbande, vänsterfotad spelare med många unika egenskaper. Han är väldigt duktig på att skapa målchanser, både för sig själv men också för sina lagkamrater. Han är en spelare som inte är så vanlig i den svenska fotbollsmiljön, väldigt trygg med bollen och har lätt för att ta press utan att känna sig stressad. Lite grann den typen av spelare som man är beredd att betala för att gå och se, men just nu är där en resa att göra.

Patriot Sejdiu

– Det har varit en lång period utan fotboll så det betyder väldigt mycket att få den här bekräftelsen och tryggheten i vad ett kontrakt på tre år innebär. Sen gäller det att fortsätta ta för sig men jag vill alltid lära mig mer och ser fram emot att få spela här inne på Stadion en dag.

– Det var helt rätt väg för mig att gå med att bli utlånad till Dalkurd. Det var mitt första år som seniorspelare, jag fick stort förtroende och växte som spelare och person. Kände mig nöjd med hur jag spelade, sen kom skadan. Det var tufft i början men jag valde att kämpa till 110 procent och det belönar sig nu. Den himmelsblå tröjan betyder väldigt mycket för mig, det är en ära att få bära den och spela i Sveriges bästa lag. Jag har varit i klubben i sex år nu så det känns som hemma.

huvudpartners

officiella partners