Malmö FF förlänger med Niklas Moisander

Publicerad 29 november 2022 i Herr,Nyheter

Malmö FF och Niklas Moisander är överens om en kontraktsförlängning som gäller över säsongen 2023.

Niklas Moisander med Malmö FF:s sportchef Andreas Georgson.

Niklas Moisander anslöt till Malmö FF sommaren 2021 och var en bidragande orsak till att föreningen kvalificerade sig för UEFA Champions League och vann sitt tjugoandra allsvenska SM-guld. Under sin första säsong i klubben var Moisander dessutom obesegrad i samtliga 14 matcher han deltog i i Allsvenskan och Europakvalet.

I sommaren play off-match mot Sivasspor på hemmaplan gjorde finländaren det viktiga 3–1-målet som sedan bäddade för avancemanget till Europa League. Under hemmamatchen mot Norrköping 11 september skadade Niklas Moisander sitt knä och har sedan dess genomfört en rehabprocess som så här långt gått helt enligt plan.

Malmö FF är nu glada över att vara överens med Niklas Moisander om ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2023. Tillsammans med föreningens medicinska team får Niklas nu i lugn och ro fokusera på rehabiliteringsprocessen mot att bli helt frisk och spelklar igen. Vi ser alla mycket fram emot att under 2023 hälsa Niklas Moisander välkommen tillbaka i spel igen!

Niklas Moisander

– Jag är väldigt glad över mitt nya kontrakt, samtidigt som det är tråkigt med skadan. Det var några tuffa dagar efter det hände, men nu ger jag varje dag allt för att komma tillbaka och spela på Stadion igen framför våra fantastiska supportrar.

– Från det ögonblicket jag kom till Malmö har jag känt stöd från supportrarna, men även från lagkamraterna och alla som jobbar i föreningen. Det är en storklubb med familjekänsla och det är vad jag älskar med Malmö FF. Därför är jag extra glad över att få stanna.

– Min tid i Malmö hittills har nästan varit perfekt. Vi vann Allsvenskan, spelade i Champions League förra året och tog hem cupen tidigare i år. Denna säsong har varit en besvikelse, men vi har tagit oss till Europa League. Nu blickar vi framåt och personligen ser jag fram emot att vara tillbaka i spel i sommar.

Andreas Georgson, sportchef

– Niklas har varit en perfekt representant för MFF och hållit en genomgående hög nivå i sina prestationer sedan han kom till oss. Han skadade sig när han spelade som bäst i den himmelsblå tröjan och det känns därför helt rätt att förlänga hans kontrakt med ett år. Nu kan han fokusera på sin rehabilitering och vi vet att han är fast besluten att komma tillbaka till fotbollsplanen.

huvudpartners

officiella partners