Malmö FF förlänger med Niklas Moisander

Publicerad 28 september 2023 i Herr,Nyheter

Malmö FF och Niklas Moisander är överens om ett nytt kontrakt som sträcker sig till och med 2024.

Niklas Moisander under hemmamatchen mot Halmstads BK.

Niklas Moisander kom till Malmö FF sommaren 2021 från Werder Bremen. Under sitt första år i den himmelsblå tröjan var han med och förde laget till Champions League samt till föreningens 22 SM-guld. Säsongen efter gjorde mittbacken 3–1-målet i play-off matchen mot Sivasspor som bidrog till att säkra avancemanget till Europa League. Samma säsong skadade han sitt knä vilket höll honom borta från spel en längre period.

Rehabilitering från knäskadan sträckte sig över årets vårsäsong innan han i hemmamatchen mot Degerfors kunde göra comeback. Försvararen spelade hela matchen och Malmö FF vann med 5–0. Sedan dess har han spelat flera matcher och varit en viktig del av A-laget under ledning av Henrik Rydström.

Moisander har haft en lång och framgångsrik karriär i Europa. Han har vunnit den nederländska ligatiteln tre gånger. En gång med AZ Alkmaar och två gånger med Ajax Amsterdam, med den sistnämnda klubben spelade han också regelbundet i Champions League. Utöver spel i Nederländerna har han representerat italienska Sampdoria, spelat 125 matcher för Werder Bremen i tyska Bundesliga och varit kapten för det finska landslaget.

Malmö FF är nu glada över att vara överens med Niklas Moisander om ett nytt ettårsavtal.

Niklas moisander

– Jag är väldigt glad över det här nya kontraktet, jag känner mig inte klar med fotbollen eller med Malmö FF. Det var en tuff period efter skadan mot Norrköping, men jag kände att jag hade supportrarnas och lagets stöd vilket hjälpte mig att komma tillbaka.

– Jag känner mig väldigt stark nu och har fortfarande mycket att bidra med till laget. Det var väldigt kul att föreningen kände samma sak. Det behövdes inget långt snack med Danne utan jag kände direkt att det var självklart att jag skulle köra ett år till, jag har känt mig som hemma sedan dag ett här i MFF. Jag ser framemot att få fortsätta den här resan med laget och representera den här föreningen ett år till.

daniel andersson, sportchef

– Niklas är en väldigt bra fotbollsspelare och är oerhört professionell i allt han gör, både på och utanför planen. Han är ett föredöme för alla i sitt sätt att vara och med sin kapacitet och rutin gör han laget bättre. Med utmaningarna som väntar nästa år så var det en självklarhet att vi ville ha med Niklas på den resan.

huvudpartners

officiella partners