Malmö FF förlänger med Ismael Diawara

Publicerad 05 december 2022 i Herr,Nyheter

MFF och Ismael Diawara är överens om ett nytt kontrakt. Målvaktens nya avtal gäller till och med 2024.

Ismael Diawara

Ismael Diawara anslöt till Malmö FF från Degerfors IF sommaren 2021 och bara två veckor senare kastades målvakten in i hetluften när han byttes in mot PFC Ludogorets i Europakvalets avgörande match. Det blev en lyckad debut för Diawara som bidrog till att MFF säkrade avancemanget till gruppspelet i UEFA Champions League. Väl där stod han dessutom för starka insatser i matcherna mot Juventus FC och Chelsea FC. I bortamatchen mot Juventus blev han även uttagen i omgångens lag i Champions League.

Den gångna säsongen var 28-åringen förgrundsfigur i cupfinalen mot Hammarby IF då han höll nollan i 120 minuter och sedan räddade två straffar i den efterföljande straffläggningen. En seger som gav MFF sitt första cupguld sedan 1989.

Ismael inledde sin karriär i Rynninge IK och har även representerat BK Forward, Gjøvik-Lyn, Landskrona BoIS, Motala AIF och Degerfors IF.

Malmö FF är nu glada över att vara överens om ett nytt avtal för Ismael Diawara som sträcker sig till och med 2024.

Ismael Diawara

– Det känns otroligt skönt att det äntligen är klart. Jag trivs väldigt bra i Malmö och uppskattar all kärlek jag fått från supportrarna sedan jag kom hit. Det har varit två annorlunda år jämfört med vad jag har upplevt tidigare, men jag har tacklat det bra och känner att jag utvecklats mycket. Jag har fått vara med och representera Malmö FF i stora matcher och njutit av varenda minut.

– Efter det här året är jag väldigt revanschssugen och längtar till nästa säsong. Man har förstått hur det känns att vara på den förlorande sidan och det är inte roligt. Jag vet också hur kul det är när man vinner och det är inga tvivel om vad man vill göra. Nu ser jag fram emot 2023 och att få fortsätta samarbeta med Jonnie och de övriga i målvaktsteamet.

Andreas Georgson

– Ismael har tagit stora utvecklingskliv sedan han anlände från Degerfors och har visat att han klarar prestera i tuffast möjliga matcher. Han är även en uppskattad del av ett väl fungerande målvaktsteam under Jonnie där målvakterna stöttar och utmanar varandra varje dag. Det känns riktigt bra att Ismael stannar och vi är glada att ha fått till en förlängning med honom.

huvudpartners

officiella partners