Malmö FF förlänger med Hugo Bolin

Publicerad 23 februari 2023 i Herr,Nyheter

MFF och Hugo Bolin är överens om ett nytt avtal! Den offensiva mittfältaren har förlängt sitt kontrakt med föreningen till och med 2026.

Hugo Bolin under en träningsmatch i Estepona.

Hugo Bolin kom till Malmö FF som 15-åring från Sjömarkens IF och har sedan dess varit en tongivande spelare i MFF:s ungdomslag. I P19 startade han samtliga matcher i UEFA Youth League-gruppspelet 2021 då MFF ställdes mot Juventus, FC Zenit och Chelsea FC.

Under fjolårssäsongen var Bolin utlånad till BK Olympic i Ettan Södra där han svarade för åtta mål och startade 29 av lagets 30 matcher.

Tillbaka i Malmö FF har han fått tränare Henrik Rydströms förtroende och i cuppremiären mot Skövde AIK bytte han av Anders Christiansen efter 45 minuter i 2–0-segern.

Daniel Andersson, sportchef

– Hugo utvecklades på det sätt vi hoppats när han var utlånad till BK Olympic i fjol. Nu har han varit med fullt ut med A-laget hela året, tagit nya kliv och fått välförtjänt speltid även i tävlingsmatchen i Svenska cupen mot Skövde. Vi tror mycket på Hugo och är vi väldigt glada att skriva ett långt kontrakt med en spelare som tar steget från våra egna led upp i A-laget.

Hugo Bolin

– Det känns otroligt skönt och är ett bevis på att man har gjort någonting bra och att klubben tror på en. Inhoppet i helgen och att få spela på Malmö IP framför supportrarna var det största som hänt mig fotbollsmässigt, jag kan egentligen bara drömma om hur det är att spela inne Stadion.

– Det är självklart en trygghet att skriva på ett längre kontrakt och nu ser jag fram emot säsongen. Efter en lite tuff start känns det som om jag har kommit in i det bra och jag är mer bekväm nu. Jag hoppas få spela så mycket som möjligt, men mitt fokus nu är att vinna cupen och sedan ta tillbaka SM-guldet till Malmö.

huvudpartners

officiella partners