Malmö FF förlänger med Gabriel Busanello

Publicerad 17 oktober 2023 i Herr,Nyheter

Efter en stark första säsong i himmelsblått har Malmö FF och Busanello kommit överens om en kontraktsförlängning. Det nya avtalet sträcker sig till och med 2027.

Gabriel Busanello anslöt till MFF inför nuvarande säsong och spelade direkt till sig en ordinarie plats i startelvan. Vänsterbacken har tidigare tillhört bland annat brasilianska Chapecoense och ukrainska SC Dnipro-1.

Under sin imponerande debutsäsong i Allsvenskan har brassen noterats för ett mål och fem assist på 22 framträdanden i MFF. Kontraktet har nu förlängts med ett år, till och med säsongen 2027.

Daniel Andersson

– Gabriel anpassade sig snabbt till sättet vi vill spela fotboll på och har varit en stor tillgång för oss under året då han visat att han är Allsvenskans bästa vänsterback. Vi är väldigt glada att vi är överens om en förlängning av hans kontrakt och nu är det fullt fokus på den allsvenska guldstriden.

Gabriel Busanello

– Jag kan inte nog säga hur mycket jag och min familj trivs i Malmö. Sedan första dagen har det känts fantastiskt att vara en del av den här föreningen. Jag är väldigt glad över att ha förlängt mitt kontrakt med ett år till och ser fram emot att tillsammans med supportrarna ta tillbaka mästerskapet i höst.

huvudpartners

officiella partners