Malmö FF förlänger kontraktet med Pavle Vagic

Publicerad 23 mars 2021 i Herr,Nyheter

Malmö FF är glada att presentera en kontraktsförlängning med egenfostrade Pavle Vagic. 21-åringens nya avtal sträcker sig till och med 2024.

Pavle Vagic i helgens träningsmatch mot Örebro SK.

Pavle Vagic föddes i Malmö och har representerat MFF sedan han började spela i föreningens fotbollsskola i ung ålder. 2017 skrev han A-kontrakt med Malmö FF och samma år debuterade han i Allsvenskan mot IK Sirius på bortaplan i en match som MFF vann med 4–0.

Via utlåningar till Jönköpings Södra, AFC Eskilstuna och Mjällby AIF har han skaffat sig A-lagsrutin från såväl Superettan som Allsvenskan.

Inför årets säsong bytte Pavle Vagic tröjnummer och innehar nu nummer 8. Hans nya avtal sträcker sig till och med säsongen 2024.

Daniel Andersson, sportchef:

– Pavle är en Malmökille rakt igenom och har tagit vägen via vår fina ungdomsverksamhet. Han kom fram tidigt hos oss och efter tre år i andra klubbar är han redo att slå sig in i vårt A-lag på allvar. Under försäsongen har han tagit stora kliv och visat att han utvecklats under sin höst i Jönköpings Södra.

– Han är en spännande och klok spelare med intressanta kvaliteter såväl defensivt som offensivt. Han är mittfältare i grunden, men har testats som mittback och visat att han klarar av även den positionen. Dessutom har han fysiken som krävs för spel på den här nivån.

Pavle Vagic:

– Det känns bra att ha skrivit på ett nytt kontrakt. Jag har lärt mig mycket från tidigare utlåningar och utvecklats som både spelare och människa. Nu ser jag fram emot att spela så mycket som möjligt i MFF denna säsong.

– Malmö FF är klubben jag spelat i sen jag var liten och Malmö är hemma för mig. Det är här jag bor och är uppvuxen och nu vill jag ta en startplats i klubben jag älskar.

Intervju med Pavle Vagic

Pavle Vagic berättar om mittbacksrollen, vad MFF betyder för honom och hans mål inför säsongen.

huvudpartners

officiella partners